Orzo met witlof
Ik heb een heerlijk romige orzo met witlof en verse basilicum gemaakt. En ik heb trouwens ook nog Parmezaanse kaas toegevoegd, dat hoort er echt bij vind ik. Zo is dit een snelle vegetarische topper geworden, in 20 minuten staat …
De meeste van mijn recepten vind je op deze pagina. Ik maak erg veel avondmaaltijden. Liefst met zoveel mogelijk groenten voor het geval je de rest van de dag nog geen groenten als snack of bij je lunch hebt gegeten. Ze zijn makkelijk te bereiden want ik ben geen chef-kok dus dit gaat zeker lukken, ik ben benieuwd wat je ervan vindt! En wat alle anderen aan jouw eettafel ervan vinden natuurlijk :).
Ik heb een heerlijk romige orzo met witlof en verse basilicum gemaakt. En ik heb trouwens ook nog Parmezaanse kaas toegevoegd, dat hoort er echt bij vind ik. Zo is dit een snelle vegetarische topper geworden, in 20 minuten staat …
Ik heb weer eens een supersimpele vegetarische pasta met pompoenpitten voor je. Dit eenpansgerecht is al in 25 minuten klaar en door de heerlijke verse basilicum en citroen is het een heerlijk fris gerecht geworden. Lekker op warme dagen of …
Ik heb deze keer Turkse köfte van kipgehakt gemaakt. Eigenlijk hoort köfte van lams- of rundergehakt gemaakt te worden, maar ik wilde het wat minder vet maken. En dat is door het gebruik van kip zeker gelukt! Je ziet wel …
Deze heerlijk kruidige linzen stoofpot met naanbroodjes is echt een aanrader! De ingrediënten zijn goed betaalbaar en het recept is weer heel makkelijk. Naanbroodjes Ik hou heel erg van naanbroodjes, ze zijn heel makkelijk om zelf te maken en lekker …
Hou jij ook zo van pasta? Veel mensen denken dat pasta niet gezond is omdat er veel koolhydraten in zitten. Maar koolhydraten met voldoende vezels gecombineerd is geen enkel probleem en zelfs hard nodig voor je energievoorraad. Deze pasta met …
Ik had weer de leukste taak van de week, restjes opmaken. Dat vind ik althans altijd een heel leuke manier om mijn creativiteit in de keuken te uiten. Deze keer ben ik voor deze frittata met aardappelen, cherrytomaatjes, broccoli en …
Een gezond broodje shoarma wordt bij mij thuis met gejuich ontvangen! Sowieso is een warm gevuld broodje hartstikke lekker. Alleen vind ik het reguliere shoarmavlees wel erg vet en daarom eten we dat sporadisch, maar ik vind het wél superlekker. …
Een gezonde variant van de echte big mac is deze big mac wrap. Ik heb al in geen tijden een big mac op, toen ik voorheen volleybalde aten we na een uitwedstrijd altijd een extra groot big mac menu. En …
Ik zet regelmatig een makkelijke pasta op tafel. Deze pasta met kip en paddenstoelen vind ik extra lekker in de koudere maanden. De aardse smaken van de paddenstoelen passen daar goed bij. Ik gebruik meestal volkoren pasta maar soms vind …
Eigenlijk vind ik alle ovengerechten voor een doordeweekse dag ideaal. En een traybake is daarvan wel de nummer 1, makkelijk, weinig werk en veel groenten. Deze keer heb ik een traybake met halloumi gemaakt. Halloumi is een wat hardere kaas …
Ik wilde graag iets met witlof maken maar had geen zin in de reguliere witlof met ham en kaas waar je dan iets van aardappelen bij maakt. Ik had enorm veel zin in pasta, dus toen bedacht ik deze witlof …
Ken je de okonomiyaki – Japanse hartige pannenkoek al? Ik had laatst een grote spitskool gekocht en met de helft een stamppotje gemaakt. Dan heb je vervolgens nog een enorme hoeveelheid spitskool over en het leek mij wel heel leuk …
Ik heb een heerlijke erwtensoep met kiprookworst, knolselderij, wortel en schouderkarbonades gemaakt. Dit is de erwtensoep die ik van vroeger nog ken, dus met worst én karbonades. Ik heb er uiteraard weer een gezonde draai aan gegeven met extra veel …
Deze kruidige paddenstoelen stoofpot met port is een heerlijke vegetarische maaltijd met dat beetje extra. De verse kruiden, rode port en verschillende soorten paddenstoelen geven het net dat beetje meer wat je met kerst graag ziet. Het is een makkelijke …
Deze heerlijke vegan miso soep met noedels is echt een comfortgerecht. Het is gezond en je wordt er helemaal warm van. Heerlijk voor de lunch maar ook meer als voldoende voor het avondeten. De producten zijn allemaal vegan en heb …
In mijn jeugd was lasagne bolognese (zonder bechamelsaus) echt mijn favoriet. Ik wilde dat altijd voor mijn verjaardag eten, heerlijk! Deze snelle lasagne is daarop gebaseerd, alleen dan zonder pakjes en zakjes. We gebruikten vroeger thuis altijd een zakje voor …
Ik heb deze uiensoep met broodje kaas gemaakt met gruyèrekaas. Dat is een wat pittiger Franse kaas en aangezien dit ook een traditioneel Franse uiensoep is leek me dat heel goed te passen. Ik hou wel van een wat sterkere …
Een gevuld Turks brood is altijd een feestje. Er zijn ontzettend veel soorten vulling te bedenken om in zo’n mooi, groot brood te doen. Deze keer heb ik me laten inspireren door Mandy van Mandyandmore. Ik ken haar via Instagram …
Ik heb een keer een stamppotje gemaakt! En deze stamppot met pastinaak en spitskool is een blijvertje bij ons. Ik at voorheen bijna nooit stamppot omdat ik er enorm veel buikpijn van kreeg, een stamppot met enkel aardappelen dat viel …
Gevulde pastaschelpen met spinazie, tomaten en hüttenkäse is bij mij op de eettafel altijd welkom! Ik heb dit recept weer vegetarische gemaakt, met extra veel groenten. De tomaten rooster je eerst in de oven, hierdoor komen er extra veel smaken …