Hachee met appel
Deze heerlijke hachee met appel en peperkoek heb ik in de slowcooker gemaakt. Dat is zo makkelijk! Ik gebruik de slowcooker eigenlijk veel te weinig. Heb je er geen? Dan kun je dit stoofvlees natuurlijk ook gewoon in een pan …
De meeste van mijn recepten vind je op deze pagina. Ik maak erg veel avondmaaltijden. Liefst met zoveel mogelijk groenten voor het geval je de rest van de dag nog geen groenten als snack of bij je lunch hebt gegeten. Ze zijn makkelijk te bereiden want ik ben geen chef-kok dus dit gaat zeker lukken, ik ben benieuwd wat je ervan vindt! En wat alle anderen aan jouw eettafel ervan vinden natuurlijk :).
Deze heerlijke hachee met appel en peperkoek heb ik in de slowcooker gemaakt. Dat is zo makkelijk! Ik gebruik de slowcooker eigenlijk veel te weinig. Heb je er geen? Dan kun je dit stoofvlees natuurlijk ook gewoon in een pan …
Deze traybake met zalm en boontjes heb ik precies even lang in de oven gedaan als een andere traybake met zalm. Alleen is bij deze zalm het eiwit eruit gekomen, je ziet van dat witte spul bovenop liggen. Het kan …
Je kent die snelle maaltijden ‘roerbak sensatie’ vast wel? Deze gezonde pasta met zalm is mijn versie op mijn lievelings kant-en-klaar-maaltijd uit de diepvries. Heel soms kocht ik zo’n maaltijd nog omdat ik dan het idee had ‘het is beter …
Ik heb weer een heerlijke maaltijdsoep voor je gemaakt. Vegetarische noedelsoep met lekker veel groenten, rijstnoedels, koriander en ei. Hou je niet van koriander? Dan kun je ook bijvoorbeeld platte peterselie gebruiken. Warme lunch Sinds ik volgens de Chinese voedingsleer …
Ik ging boodschappen doen bij Coop supermarkten voor een vervroegd kertdiner en kwam met een heerlijke shared dining thuis! 😊 Ik heb het in december altijd superdruk met werk en daarom wilde ik het simpel maar ook budgetvriendelijk houden. Dat …
Dit AVG’tje heeft een heerlijke upgrade gekregen! Want kippenbouten met salie, kastanjechampignons, tomaten en krieltjes eet je niet elke dag denk ik? Kip voor in de winter Volgens de Chinese voedingsleer is kip verwarmend en met de zoete smaak valt …
Ik ben geen groot fan van halloumi omdat ik het nogal zout vind, maar deze couscous met halloumi en friszoete tomaten en kruiden gaat er wel in! Door de frisse saus van Griekse yoghurt en citroen te combineren met de …
Van een rijkgevulde maaltijdsoep kan ik zo genieten! Deze keer heb ik een maaltijdsoep met boerenkool en kaas gemaakt, eigenlijk is het een Italiaanse restjessoep geworden. Met natuurlijk weer lekker veel groenten. Glutenvrij koken Ik heb deze heerlijke maaltijdsoep onder …
Ik hou heel erg van de Aziatische keuken en eet heel regelmatig vegetarisch. Daarmee zijn deze noodles met ketjap en ei een perfecte maaltijd! Receptontwikkeling Ik maak al zo’n 2,5 jaar recepten, liefst met lekker veel groenten en andere volwaardige …
Deze heerlijke ovenschotel met zoete aardappel, broccoli, ui, fetakaas, ras el hanoutkruiden en verse peterselie is niet alleen superlekker maar ook heel gezond. In dit ovengerecht wordt al het goeds uit het aarde-element gecombineerd met het metaal-element. Een perfecte maaltijd …
Ik heb weer eens een heerlijke stamppot voor je! Deze keer een preistamppotje met pastinaak, rivierkreeftjes en een gepocheerd ei. Lukt dat pocheren nou nooit? Een zachtgekookt ei is ook heel erg lekker. Eten in het seizoen Prei is bijna …
Een oosterse salade met vis gaat er bij mij eigenlijk altijd wel in! Maar sinds ik volgens de Chinese voedingsleer eet, hou ik het eten van salades en rauwkost beperkt tot warme, zomerse dagen. Godzijdank hebben we een nazomer! 🙂 …
In de lente, zomer en dit geval nazomer, vind ik een pastasalade met rauwkost heerlijk! Volgens de traditionele Chinese voedingsleer (TCV) is het beter om niet teveel rauwkost te eten, maar vooral niet in de herfst, winter en op overige …
Ik dacht ‘ik voeg alle ingrediënten die ik lekker vindt toe aan een nieuw recept’ en dit is het geworden. Tagliatelle met knoflook gamba’s en romige klodders cottage cheese. In Italië zelf voegen ze echt veel minder ingrediënten toe aan …
Deze keer heb ik een guilty pleasure gemaakt, romige pasta met kip en spinazie. Waarom is het een guilty pleasure? Ik heb verse, witte pasta gebruikt in plaats van volkoren pasta. Ik vind dat af en toe zo lekker! Ook …
Dit gerecht maak ik al jaren in de lente en zomer! Ik vind dit zo lekker en het is supersnel klaar. Deze naanbrood met kipshoarma is ook heel simpel vegetarisch te maken, ik gebruik dan altijd vegetarische kipstukjes maar de …
Deze heerlijke hartige taart met asperges en zalm is een echt lentegerecht! De witte asperge is alweer in het seizoen, tot eind juni kunnen we er weer volop van genieten. Ik ben dol op asperges, eigenlijk alle soorten en maten …
Ik heb heerlijke glutenvrije summerrolls met noedels voor je op het menu! Ik eet zelf niet specifiek glutenvrij maar ik heb wat heerlijke biologische producten bij Ekoplaza gehaald en toevallig waren ze allemaal glutenvrij! Waarom biologische producten? Ik koop het …
Ik heb een heerlijke pastasalade met burrata en casselerrib gemaakt. Wij hebben hier twee dagen van gegeten omdat ik weinig tijd had en dat is met zo’n gerecht perfect! Ik heb deze keer geen echte saus gemaakt voor door de …
Ik heb weer een gezonde draai gegeven aan een junkfoodrecept. Dat vind ik altijd superleuk omdat ik meestal uitkom bij een gerecht wat minstens net zoveel geluk hormonen afgeeft als de originele variant. Met deze portobello burger met kruidenkaas en …