Couscous met halloumi
Ik ben geen groot fan van halloumi omdat ik het nogal zout vind, maar deze couscous met halloumi en friszoete tomaten en kruiden gaat er wel in! Door de frisse saus van Griekse yoghurt en citroen te combineren met de …
De meeste van mijn recepten vind je op deze pagina. Ik maak erg veel avondmaaltijden. Liefst met zoveel mogelijk groenten voor het geval je de rest van de dag nog geen groenten als snack of bij je lunch hebt gegeten. Ze zijn makkelijk te bereiden want ik ben geen chef-kok dus dit gaat zeker lukken, ik ben benieuwd wat je ervan vindt! En wat alle anderen aan jouw eettafel ervan vinden natuurlijk :).
Ik ben geen groot fan van halloumi omdat ik het nogal zout vind, maar deze couscous met halloumi en friszoete tomaten en kruiden gaat er wel in! Door de frisse saus van Griekse yoghurt en citroen te combineren met de …
Van een rijkgevulde maaltijdsoep kan ik zo genieten! Deze keer heb ik een maaltijdsoep met boerenkool en kaas gemaakt, eigenlijk is het een Italiaanse restjessoep geworden. Met natuurlijk weer lekker veel groenten. Glutenvrij koken Ik heb deze heerlijke maaltijdsoep onder …
Ik hou heel erg van de Aziatische keuken en eet heel regelmatig vegetarisch. Daarmee zijn deze noodles met ketjap en ei een perfecte maaltijd! Receptontwikkeling Ik maak al zo’n 2,5 jaar recepten, liefst met lekker veel groenten en andere volwaardige …
Deze heerlijke ovenschotel met zoete aardappel, broccoli, ui, fetakaas, ras el hanoutkruiden en verse peterselie is niet alleen superlekker maar ook heel gezond. In dit ovengerecht wordt al het goeds uit het aarde-element gecombineerd met het metaal-element. Een perfecte maaltijd …
Ik heb weer eens een heerlijke stamppot voor je! Deze keer een preistamppotje met pastinaak, rivierkreeftjes en een gepocheerd ei. Lukt dat pocheren nou nooit? Een zachtgekookt ei is ook heel erg lekker. Eten in het seizoen Prei is bijna …
Een oosterse salade met vis gaat er bij mij eigenlijk altijd wel in! Maar sinds ik volgens de Chinese voedingsleer eet, hou ik het eten van salades en rauwkost beperkt tot warme, zomerse dagen. Godzijdank hebben we een nazomer! 🙂 …
In de lente, zomer en dit geval nazomer, vind ik een pastasalade met rauwkost heerlijk! Volgens de traditionele Chinese voedingsleer (TCV) is het beter om niet teveel rauwkost te eten, maar vooral niet in de herfst, winter en op overige …
Ik dacht ‘ik voeg alle ingrediënten die ik lekker vindt toe aan een nieuw recept’ en dit is het geworden. Tagliatelle met knoflook gamba’s en romige klodders cottage cheese. In Italië zelf voegen ze echt veel minder ingrediënten toe aan …
Deze keer heb ik een guilty pleasure gemaakt, romige pasta met kip en spinazie. Waarom is het een guilty pleasure? Ik heb verse, witte pasta gebruikt in plaats van volkoren pasta. Ik vind dat af en toe zo lekker! Ook …
Dit gerecht maak ik al jaren in de lente en zomer! Ik vind dit zo lekker en het is supersnel klaar. Deze naanbrood met kipshoarma is ook heel simpel vegetarisch te maken, ik gebruik dan altijd vegetarische kipstukjes maar de …
Deze heerlijke hartige taart met asperges en zalm is een echt lentegerecht! De witte asperge is alweer in het seizoen, tot eind juni kunnen we er weer volop van genieten. Ik ben dol op asperges, eigenlijk alle soorten en maten …
Ik heb heerlijke glutenvrije summerrolls met noedels voor je op het menu! Ik eet zelf niet specifiek glutenvrij maar ik heb wat heerlijke biologische producten bij Ekoplaza gehaald en toevallig waren ze allemaal glutenvrij! Waarom biologische producten? Ik koop het …
Ik heb een heerlijke pastasalade met burrata en casselerrib gemaakt. Wij hebben hier twee dagen van gegeten omdat ik weinig tijd had en dat is met zo’n gerecht perfect! Ik heb deze keer geen echte saus gemaakt voor door de …
Ik heb weer een gezonde draai gegeven aan een junkfoodrecept. Dat vind ik altijd superleuk omdat ik meestal uitkom bij een gerecht wat minstens net zoveel geluk hormonen afgeeft als de originele variant. Met deze portobello burger met kruidenkaas en …
Ik ben gek op asperges in alle kleuren, maten en combinaties. Toch bleef ik vaak bij witte asperges hangen in de gekookte variant met ei en ham of met (gerookte) zalm. Deze keer heb ik gegrilde witte asperges en pesto …
Ik heb een heerlijk romige orzo met witlof en verse basilicum gemaakt. En ik heb trouwens ook nog Parmezaanse kaas toegevoegd, dat hoort er echt bij vind ik. Zo is dit een snelle vegetarische topper geworden, in 20 minuten staat …
Ik heb weer eens een supersimpele vegetarische pasta met pompoenpitten voor je. Dit eenpansgerecht is al in 25 minuten klaar en door de heerlijke verse basilicum en citroen is het een heerlijk fris gerecht geworden. Lekker op warme dagen of …
Ik heb deze keer Turkse köfte van kipgehakt gemaakt. Eigenlijk hoort köfte van lams- of rundergehakt gemaakt te worden, maar ik wilde het wat minder vet maken. En dat is door het gebruik van kip zeker gelukt! Je ziet wel …
Deze heerlijk kruidige linzen stoofpot met naanbroodjes is echt een aanrader! De ingrediënten zijn goed betaalbaar en het recept is weer heel makkelijk. Naanbroodjes Ik hou heel erg van naanbroodjes, ze zijn heel makkelijk om zelf te maken en lekker …
Hou jij ook zo van pasta? Veel mensen denken dat pasta niet gezond is omdat er veel koolhydraten in zitten. Maar koolhydraten met voldoende vezels gecombineerd is geen enkel probleem en zelfs hard nodig voor je energievoorraad. Deze pasta met …