Deze ei muffins met spekjes, bosui, erwten en verse kruiden zijn zoooooo lekker! Ik heb er zelf nog wat extra gemaakt en ingevroren. Zo kan ik er af en toe eentje gebruiken als ontbijt.
Pasen
Bij Pasen horen eieren. En zelf vind ik het wel heel lekker om ook wat warme gerechten op de brunchtafel te zetten. Vandaag deze ei muffins met spekjes! Ik heb verse kruiden toegevoegd en wat peper, door de uitgebakken spekjes vind ik zelf zout toevoegen niet nodig. Geniet er lekker van!!

Ei muffins met spekjes
Deze muffins zijn heel makkelijk te maken!
Nog geen beoordeling
Bereiding 10 minuten min
Oventijd 15 minuten min
Gang Bijgerecht, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 6 stuks
keukenapparatuur
- 1 cupcakevorm
Ingrediënten
- 6 stuks eieren
- 3 stuks bosui
- 100 gram spekjes
- 50 gram erwten (diepvries)
- 10 gram verse bieslook en peterselie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de spekjes zo nodig kleiner, bak bruin in een pan. Ondertussen maak je de bosuien schoon en snij je ze in ringetjes.
- Als de spekjes al wat doorbakken zijn voeg je de bosui-ringetjes en erwten toe.
- Vervolgens kluts je de eieren in een schaaltje en snij je de verse kruiden klein.
- Schenk de eieren, samen met de kleingesneden kruiden en peper naar smaak bij de spekje en groenten.
- Meng even door elkaar en giet dan meteen in de muffinvorm. Per ei kun je een muffin maken. Bak in 15 minuutjes af.
Trefwoord bosui, Ei, Erwten, Kruiden, spekjes