Vegan stoofpot met falafel

Vegan stoofpot met falafel

Een vegan stoofpot met falafel, mis je dan niks? Nee, in de smaak mis je absoluut niks! En in de voedende waarden vanuit de Chinese voedingsleer krijg je het driedubbel terug. 🙂 Geniet van dit heerlijke, verwarmende recept met flink wat ingrediënten uit het aarde-element

Voedende waarde TCM

In de Chinese geneeskunde (TCM) lopen de seizoenen volgens de elementen. De elementen zijn weer gekoppeld aan organen (steeds 2 organen). De elementen lopen niet helemaal synchroon met hoe we dit nu in het westen zien, er wordt veel meer gekeken naar hoe de natuur zich gedraagt. Zo kun je ook je lichaam weer met de seizoenen mee laten bewegen, wat heel veel voordelen heeft!

Thermische waarde TCM

Deze vegan stoofpot met falafel is extra goed volgens de TCM omdat het vegan is (= makkelijker verteerbaar) en heel veel verwarmende waarde heeft. Wortel en zoete aardappel zijn bijvoorbeeld verwarmend. Maar ook de kruiden die gebruikt zijn en de kooktechniek zorgen ervoor dat dit gerecht in de herfst en de winter perfect is!

Vegan stoofpot als lunch

Een vegan stoofpot is niet alleen heerlijk als avondeten maar ook perfect als lunchgerecht. Tijdens de lunch eet je liever een grotere maaltijd dan in de avond. Maak dus lekker veel van deze stoofpot met falafel! Heb je geen slowcooker, maak dan deze stoofpot gewoon in een grote pan. Voeg dan wat extra bouillon/water toe, de stooftijd mag korter zijn.

Vegan stoofpot met falafel

Vegan stoofpot met falafel

Dit gerecht zorgt direct voor meer qi-energie, is super smakelijk én bevat maar liefst 285 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Bereiding 25 minuten
stooftijd 3 uur 30 minuten
Totale tijd 3 uur 55 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Turks
Porties 4
Calories 385 kcal

keukenapparatuur

  • 1 slowcooker (of een braadpan)

Ingrediënten
  

  • 400 gram winterpeen
  • 200 gram zoete aardappel
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stuks bosui
  • 600 gram Roma tomaten
  • 100 gram zwarte bonen
  • 1 el. peterselie
  • 2 tl. korianderzaad
  • 1 tl. kurkuma
  • 1 tl. gember
  • 1 tl. komijnzaad
  • 2 stuks laurierblad
  • 1 blik bio gepelde tomaten
  • 250 gram bio falafel

Extra lekker:

  • 1 snuf kaneel
  • naanbroodjes
  • hummus

Instructies
 

  • Maak alle groenten schoon en snij in plakjes/stukken.
  • Zet de slowcooker op de hoge stand en doe wat olie in de pan.
  • Als de olie wat warmer is kun je alle kruiden er in doen, de knoflook mag je klein snijden of met een knoflookpers persen.
  • Laat even warm worden en voeg daarna alle groenten toe behalve de zwarte bonen.
  • Zet 3,5 uur op de hoge stand en controleer na 3 uur of de zoete aardappel en wortel goed gaar zijn. Zo niet, laat dan nog wat langer staan.
  • Na 3 uur/als de aardappelen en wortelen zo goed als gaar zijn, voeg je de zwarte bonen toe. Bak de falafel in wat boter bruin en serveer bovenop de stoofpot.
Serving: 1portie | Calories: 385kcal | Protein: 10g | Fat: 17g | Saturated Fat: 1g | Fiber: 14.75g | Vitamin A: 1480IU | Vitamin C: 52mg | Calcium: 130mg | Iron: 3.3mg
Trefwoord Bonen, Falafel, Knoflook, Naan, peterselie, tomaten, Winterpeen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven