Wraptaart met cheddarkaas

wraptaart cheddarkaas

Wraptaart met cheddarkaas en maar liefst 450 gram groenten per persoon! Dit is nog eens een gezond comfortfoodrecept geworden. Ik heb hier ook nog vegetarisch gehakt in gedaan maar met alle kruiden en de kaas bovenop is dat niet noodzakelijk hoor. Deze keer heb ik deze makkelijke hartige taart vegetarisch gemaakt maar ook met vleesgehakt is dit natuurlijk een ontzettend smakelijke wraptaart!

Heb jij al weleens een wraptaart gemaakt? Ik maakte voorheen heel vaak deze vorm van hartige taart met verschillende lagen. Dus dan krijg je een soort van lasagne van wraps. Dan gebruikte ik ook deze ingrediënten, pakte ik een ronde, stenen ovenschaal en dan vette ik die eerst goed in. Daar ging dan de eerste warp in en dan maakte ik steeds laagjes. Ook dat is heel erg lekker! Maar dit presenteert gewoon wat beter vind je niet? Ook is dit wat makkelijker om te eten omdat het niet direct uit elkaar valt. Geniet van deze overheerlijke wraptaart met cheddarkaas. 

wraptaart

Wraptaart met cheddarkaas

Deze vegetarische wraptaart is goed voor 450 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Bereiding 40 minuten
Oventijd 10 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 2
calorieën 750 kcal

keukenapparatuur

  • 1 taartvorm

Ingrediënten
  

  • 4 stuks Tortillawraps, volkoren
  • 4 stuks bosui
  • 1 stuk courgette
  • 1 stuk aubergine
  • 300 gram tomaten
  • 75 gram kastanjechampigons
  • 140 gram mais
  • 200 gram vegetarisch gehakt
  • 60 gram geraspte cheddarkaas
  • 1 el. paprikakruiden
  • 0,5 el. kerriepoeder
  • 0,5 el. tijm
  • Cajunkruiden (naar smaak)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak alle groenten schoon en snij de tomaten, courgette en aubergine eerst in plakjes en dan in blokjes. De champignons snij je in plakjes en de bosui in ringetjes.
  • Maak wat vloeibare boter warm in een flinke braadpan. Begin met het bakken van de ringetjes bosui (hou er een aantal achter voor topping).
  • Voeg daarna de champignons, courgette en aubergine toe. Roer wat om totdat het gaar gebakken is.
  • Voeg dan de stukjes tomaat, maïs en alle kruiden toe. Roer een paar keer om.
  • Uiteindelijk voeg je het vegetarische gehakt toe. Maak even warm.
  • Pak een taartvorm en leg daar een ovenpapiertje in en druk de 4 wraps er goed in met telkens een draaibeweging (zodat ze niet precies bovenop elkaar liggen en je een goede opstaande rand krijgt).
  • Schep het mengsel er in, maar let op dat je het overtollige vocht wat uit de groentes is gekomen niet in de wrapvorm giet.
  • Strooi de cheddarkaas over de wraptaart en bak voor 10 minuten in het midden van de oven af.
  • Doe na het bakken de ringetjes overgebleven bosui nog er bovenop voor een frisse en knapperige smaak.
Trefwoord bosui, Cheddarkaas, Wraps
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven