Borrelkaas met knoflook en tijm

Borrelkaas met knoflook en tijm

Deze borrelkaas met knoflook en tijm zet ik niet elke week op de borreltafel, hoewel ik dat best zou willen. Echt gezond kun je deze brie gevuld met cranberries, honing, walnoten, gebakken knoflook en tijm natuurlijk niet noemen. Maar feestelijk is dit borrelhapje zeker en je bent al in 10 minuten klaar. 

Als je gasten krijgt dan misstaat deze borrelkaas met knoflook en tijm zeker niet. Serveer er wat brood of toastjes bij. Toch weer eens wat anders dan de reguliere kaasplank toch? Als je het op tafel zet dan is het handiger om de takjes tijm wat kleiner te maken. Smakelijke borrel!

Borrelkaas met knoflook en tijm

Borrelkaas met knoflook en tijm

5 van 1 beoordeling
Bereiding 10 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 1 kaas

keukenapparatuur

  • keukenpapier

Ingrediënten
  

  • 1 stuk brie
  • 1 teen knoflook
  • 5 takjes tijm
  • 5 stuks walnoten
  • 2 el. cranberries
  • 3 el. honing

Instructies
 

  • Doe wat olie in een pannetje en snij de knoflookteen in dunne plakjes. Als de olie heet is dan doe je de knoflook en takjes tijm erbij. Bak lekker knapperig en bruin.
  • Haal dan alles uit het pannetje en leg even op een keukenpapiertje.
  • Breek de walnoten in kleinere stukjes. Pak een bakje en doe daar de cranberries en stukjes walnoot in en meng dit met de honing.
  • Pak een mooi bordje voor de brie, giet daar het honingmengsel met cranberries en walnoten overheen en leg vervolgens de knoflook en takjes tijm er op.
  • Het is makkelijker eten als je de takjes tijm ook iets kleiner maakt. Heerlijk voor op een toastje of stokbrood!
Trefwoord brie, cranberries, honing, Kaas, Knoflook, Tijm
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven