Ik vind gevulde eitjes eigenlijk altijd lekker, het hele jaar door op elke borreltafel. Maar deze gevulde eitjes met garnalen en verse dille hebben net wat specialers vind ik. Daarom passen ze perfect bij Pasen.
Paasbrunch
Zelf brunchen we altijd 2 keer met Pasen. Er zijn ook veel mensen die een paasdiner plannen wat natuurlijk ook heel lekker is. Maar voor mij is de paasbrunch het toppunt van nostalgie en geniet ik extra van al dat lekkers wat er allemaal op tafel staat. Zoet, hartig, koud en warm komt dan samen. Heerlijk!
Gezonde touch
Ik kon het niet laten om in deze gevulde eitjes met garnalen een gezonde touch te verwerken. Dat hoort nou eenmaal bij mij en mijn recepten. 🙂 Ik heb in plaats van enkel mayonaise ook slasaus toegevoegd, dat geeft wat meer frisheid aan de vulling en is meteen minder vet. Een drupje citroensap zou overigens ook niet misstaan bij deze eitjes.

Gevulde eitjes met garnalen
keukenapparatuur
- 1 spuitzak (niet noodzakelijk)
Ingrediënten
- 3 stuks eieren
- 2 el. slasaus
- 1 el. mayonaise
- 0,5 tl. kerriepoeder (naar smaak meer toevoegen)
- 50 gram roze garnalen
- 3 takjes verse dille (ook voor garnering)
Instructies
- Kook de eieren in 10 minuten hard, spoel ze af onder de koude kraan en pel ze daarna.
- Snij de eieren doormidden en haal met een lepeltje het eigeel eruit. Meng dat met de kerrie, peper naar smaak, de slasaus en mayonaise. Je kunt een staafmixer gebruiken zodat het echt lekker smeuïg wordt.
- Vul de eieren met het eigeel-mengsel m.b.v. een lepeltje of gebruik een spuitzak (nog mooier!).
- Maak af met de garnalen en takjes dille.