Deze gezonde eiersalade is niet alleen superlekker maar ook nog eens supersnel klaar! In 20 minuutjes staat hij al op je eigen eettafel. Op Instagram deed ik jarenlang mee aan de “swiepswoepswap”, je ging dan een recept van een andere foodblogger maken en iemand anders koos er eentje van jou. Alleen moest je er dan wel je eigen swiep (draai) aan geven. De allerlaatste keer was afgelopen februari en ik mocht iets maken van Jacquelien. Check haar website ook zeker eens, ze maakt makkelijke en overheerlijke recepten. 😀 Ik koos voor de eiersalade, ik had er zin in en het was ons wekelijkse borreluurtje dus paste perfect.
Gezonde twist
Natuurlijk kon ik het niet laten om aan de eiersalade een gezonde twist te geven. Ik heb daarom geen mayonaise gebruikt maar soja-yoghurt. En ik wilde toch nog iets van groenten toevoegen, maar dan niet een rauwe groente. Daarom koos ik voor gebakken bosui. Wat superlekker is in deze gezonde eiersalade en zo sluit dit recept meteen aan op de Chinese voedingsleer.
Wanneer eet je dit?
Lekker op een broodje voor de lunch of, zoals wij deden, bij een borrel. Ik had er parmezaanse crackertjes bij, dat was wel echt een heerlijke combinatie! Geniet van deze gezonde eiersalade.

Gezonde eiersalade
Ingredients
- 4 stuks eieren
- 5 stuks bosui
- 3 el. sojayoghurt
- 1 tl. milde, grove mosterd
- 5 takjes platte peterselie
- 0,5 tl. kurkuma
Instructions
- Kook de eieren hard in zo’n 10 minuten (als je ze direct in gekookt water legt).
- Snij de bosuitjes in ringen en bak in wat olijfolie.
- Laat de eieren schrikken onder de koude kraan, pel ze en prak fijn in een schaaltje met een vork.
- Snij de peterselie klein en voeg samen met de yoghurt, kurkuma, peper (en zout) naar smaak en de mosterd toe aan de eieren.
- Roer op het laatst de gebakken (ondertussen afgekoelde) bosui toe.