Gelukkig en vooral gezond 2022 voor jullie!! 🎆We trappen het jaar af met weer een recept bóórdevol groenten! 😃 Ik ben er gek op en het is geen overbodige luxe na de feestdagen. Je kunt i.p.v. brood trouwens allerlei andere dingen bedenken om erbij te eten. In dat geval kan deze ook voor 3 of 4 personen doorgaan (of als je flink wat brood erbij serveert ☺️).
Groenten stoof met gele linzen
Lekkere stoofschotel barstensvol met groenten, maar liefst 575 gram groenten per persoon!
4 van 1 beoordeling
Bereiding 40 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2 personen
calorieën 530 kcal
Ingrediënten
- 500 gram pomodoro tomaten
- 1 stuk ui
- 50 gram gedroogde gele splitlinzen
- 1 stuk winterpeen
- 100 gram diepvrieserwtjes
- 1 blik tomatenblokjes
- 100 gram fêtakaas
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 2 theelepels tijm
- 1 eetlepel peterselie
- 1 zak afbakbrood (naar keuze)
Instructies
- Bak het brood af volgens verpakking.
- Kook wat water en zet een kruisje aan de onderkant van de tomaten.
- Laat de tomaten even in het water liggen totdat het velletje loskomt. Haal ze er dan uit, laat even afkoelen en haal het vel ervan af.
- Snij de tomaten kleiner.
- Snipper de ui en pers de knoflook (of snij klein).
- Maak de winterpeen schoon en snij in dunne plakjes.
- Doe wat olie in een pan en fruit de ui.
- Voeg dan de knoflook toe, de blokjes tomaat, de peen, de ontvelde tomaten en de linzen.
- Voeg ook de kruiden toe, de paprikapoeder, peterselie, tijm en wat peper.
- Breng aan de kook en laat zachtjes koken voor zo’n 15 minuten.
- Daarna voeg je de erwten toe. Kook die nog zo’n 5 minuten mee.
- Als het goed is zijn de linzen nu gaar. Zo niet, kook alles nog wat langer.
Trefwoord Fetakaas, Groenten, Linzen