Plaattaart met prei, champignons en casselerrib

Plaattaart met prei, champignons en casselerrib

Ik neem als ik een plaattaart/pizza’s wil gaan maken tegenwoordig altijd flammkuchendeeg. Dat is toch een stuk minder vet en calorierijk. Dan heb je er ook geen kant-en-klare saus bij wat ik eigenlijk ook een voordeel vind want dan kan ik het zelf kruiden 😍 (en dus minder zout). En echt, het is net zo snel klaar en heeeeeel lekker! Wat is jouw favo-topping op je pizza?! 😃

Plaattaart met prei, champignons en casselerrib

Plaattaart met prei, champignons en casselerrib

Heerlijke soort van pizza met 160 gram groenten per persoon.
5 van 2 beoordelingen
Bereiding 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen
calorieën 570 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 rol flammkuchendeeg
  • 300 mililiter tomatensaus (passata)
  • 1 eetlepel oregano
  • 2 theelepels tijm
  • 1 teen knoflook
  • 250 gram champignons
  • 1 stuks prei
  • 100 gram casselerrib
  • 20 gram verse basilicum

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de tomatensaus met wat peper, een teentje geperste knoflook, de oregano en tijm.
  • Rol het deeg uit op een bakplaat, verdeel de saus over het deeg. 
  • Snij de champignons en de prei.
  • Verdeel allemaal op de plaattaart en giet er twee eetlepels olijfolie over.
  • Zet voor 10 minuten in de oven.
  • Doe dan de plakjes vlees er op en bak nog eens 5 minuten.
  • De basilicum doe je er na het bakken pas op.
Trefwoord champignons, Pizza, Plaattaart, Prei
Jumbo banner
Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

2 gedachten over “Plaattaart met prei, champignons en casselerrib”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen