Ik neem als ik een plaattaart/pizza’s wil gaan maken tegenwoordig altijd flammkuchendeeg. Dat is toch een stuk minder vet en calorierijk. Ook bij deze plaattaart met prei, champignons en casselerrib heb ik die gekocht. Dan heb je er geen kant-en-klare saus bij wat ik eigenlijk ook een voordeel vind want dan kan ik het zelf kruiden 😍 en daardoor is de saus veel minder zout. En echt, het is net zo snel klaar en veel lekkerder! Ik heb al veel pizza’s op de site staan en ik heb altijd de saus zelf gemaakt. Dat kan ook een gekruide hüttenkäse zijn of zuivelspread, maar deze keer heb ik tomatensaus gebruikt, dan kruid ik de passata zelf. Kies dan de tomatenpassata zonder toegevoegd zout, dan ben je toch net wat gezonder bezig. Wat is jouw favoriete topping op je pizza?! 😃
Plaattaart met prei, champignons en casselerrib
Ingrediënten
- 1 rol flammkuchendeeg
- 300 mililiter tomatensaus (passata)
- 1 eetlepel oregano
- 2 theelepels tijm
- 1 teen knoflook
- 250 gram champignons
- 1 stuks prei
- 100 gram casselerrib
- 20 gram verse basilicum
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de tomatensaus met wat peper, een teentje geperste knoflook, de oregano en tijm.
- Rol het deeg uit op een bakplaat, verdeel de saus over het deeg.
- Snij de champignons en de prei.
- Verdeel allemaal op de plaattaart en giet er twee eetlepels olijfolie over.
- Zet voor 10 minuten in de oven.
- Doe dan de plakjes vlees er op en bak nog eens 5 minuten.
- De basilicum doe je er na het bakken pas op.
Ziet er heerlijk uit! Waarom noem je het plaattaart en niet pizza?
Allebei de termen kun je gebruiken. Bedankt voor je reactie.