Bibimbap Koreaanse rijstbowl

bibimbap Koreaanse rijstbowl

Ken je bibimbap, Koreaanse rijstbowl al? Ik heb deze variant met paksoi, wortel, komkommer, champignons, een gebakken ei en Oosterse smaakmakers gemaakt. Zelf ben ik dol op gezonde bowls met veel groenten en Aziatische smaken dus deze bibimbap is ideaal! Deze keer heb ik hem vegetarisch gehouden maar een stukje vlees kan ook prima in een originele bibimbap gebruikt worden. 

Dit gerecht heet zo grappig, dan kan het alleen maar lekker zijn dacht ik. En dat is het ook! Ik had er nooit eerder van gehoord en zag het een keertje op Instagram voorbij komen. Toen heb ik opgezocht wat het is en hier een eigen draai aan gegeven. Het is een populair Koreaans gerecht wat altijd gemixt wordt voordat het gegeten wordt. Je laat het dus niet zo liggen zoals op de foto, dit is meer het startpunt, vervolgens roer je alles door elkaar en dan ga je pas eten. Meestal combineren de Koreanen de bibimbap  Koreaanse rijstbowl, met chilipepers maar ik hou niet van al te pittig eten dus dat heb ik er voor mezelf uit gelaten. Uiteraard kun je deze zelf toevoegen naar smaak. Geniet van deze vegetarische, milde variant van de bibimbap!

bibimbap Koreaanse rijstbowl

Bibimbap, Koreaanse rijstbowl

Deze heerlijke bowl is gevuld met maar liefst 290 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Bereiding 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch, Koreaans
Porties 2
calorieën 585 kcal

Ingrediënten
  

  • 150 gram geurige rijst (naar keuze)
  • 2 stuks eieren
  • 200 gram paksoi
  • 4 el. geraspte wortel
  • 0,5 stuk komkommer
  • 125 gram kastanjechampignons
  • 1 el. misopasta
  • 2 el. sojasaus
  • 1 el. sesamolie
  • 1 el. sesamzaadjes

optioneel voor de pittige liefhebbers

  • chilivlokken
  • Koreaanse pittige saus

Instructies
 

  • Kook de rijst gaar volgens verpakking.
  • Snij de paksoi en champignons in grove stukken en bak een minuut of 5 in een beetje olie.
  • Voeg dan de miso en sojasaus toe. Meng goed en bak nog even op laag vuur.
  • Rooster de sesam in een droge pan bruin.
  • Snij de komkommer in grove stukken (laat de schil er omheen zitten voor de vezels en smaak).
  • Bak de eieren in een kleine pan en hou de dooier heel.
  • Leg nu alle ingrediënten in mooie kommen/schaaltjes en serveer met de sesamzaadjes en sesamolie er overheen. En naar smaak chilivlokken of Koreaanse pittige saus. Roer alles door elkaar voordat je gaat eten. Smakelijk!
Trefwoord bowl, Rijst, sesam

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven