Jazeker, de pindasaus in deze gado gado bowl maak je net zo makkelijk gewoon zelf. Gebruik alle Aziatische smaakmakers die je lekker vindt en pak goede pindakaas mét nootjes (liefst zonder zout) wat mij betreft. Je kunt lekkere pindakaas bestellen via deze link: de Pindakaaswinkel. Door via zo’n linkje te kopen steun je mij en het bestaan van deze website.
De voorproever had ik een keer een pot cadeau gedaan met M&M’s er in, dat vond hij werkelijk goddelijk, haha, maar is niet voor elke dag. En zéker niet voor in deze gado gado bowl, haha. Welke pindakaas is wat jou betreft de enige echte?
Dit vegetarische gerecht is binnen een half uur klaar en hartstikke gezond met maar liefst 325 gram groenten per persoon. Ook leuk om gasten voor te zetten. Ik weet zeker dat ze er blij mee gaan zijn!
Gado Gado bowl
keukenapparatuur
- 1 knoflookpers
Ingrediënten
- 400 gram boontjes
- 150 gram taugé
- 150 gram pandanrijst
- 100 gram komkommer
- 2 stuks eieren
- 2 eetlepels gebakken uitjes
Ingrediënten satésaus
- 5 eetlepels pindakaas (met stukjes noot)
- 2 eetlepels ketjap
- 150 ml water
- 3 cm gember (of gemberpoeder)
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel cayennepeper
- 1/2 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel sesamolie
Instructies
- Kook de rijst volgens verpakking.
- Maak de boontjes schoon en kook beetgaar (zo’n 7 minuten).
- Kook de eieren voor zo’n 6 minuten.
- Kook water en doe de taugé er een minuutje in, langer is niet nodig. Zo blijven ze mooi wit en knapperig.
- Maak de komkommer schoon en snij in plakjes.
- Rasp de gember en pers de knoflook.
- Doe alle ingrediënten voor de satésaus, behalve de sesamolie, in een pannetje.
- Zet op het vuur en meng goed, doe op het laatst de sesamolie er nog door.
- Alle onderdelen zijn al klaar!! Pak twee schaaltjes en maak alles mooi op, strooi de gebakken uitjes er nog over.