Jazeker, deze satésaus maak je met goede pindakaas mét nootjes wat mij betreft. Soms krijg ik (bij een ander ) weleens de variant zonder stukjes pinda, dat is dan tóch een teleurstelling. En die met stukjes m&m….mwah, ik vind hem niet zo… En sowieso niet voor bij deze Gado Gado
. Peter vond die met m&m’s súperlekker trouwens. Welke pindakaas is wat jou betreft de enige echte?!

Gado Gado bowl
Geniet van deze heerlijke, vegetarische Gado Gado bowl met maar liefst 325 gram groenten per persoon.
3.80 van 5 beoordelingen
Bereiding 25 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Porties 2 personen
calorieën 800 kcal
keukenapparatuur
- 1 knoflookpers
Ingrediënten
- 400 gram boontjes
- 150 gram taugé
- 150 gram pandanrijst
- 100 gram komkommer
- 2 stuks eieren
- 2 eetlepels gebakken uitjes
Ingrediënten satésaus
- 5 eetlepels pindakaas (met stukjes noot)
- 2 eetlepels ketjap
- 150 ml water
- 3 cm gember (of gemberpoeder)
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel cayennepeper
- 1/2 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel sesamolie
Instructies
- Kook de rijst volgens verpakking.
- Maak de boontjes schoon en kook beetgaar (zo’n 7 minuten).
- Kook de eieren voor zo’n 6 minuten.
- Kook water en doe de taugé er een minuutje in, langer is niet nodig. Zo blijven ze mooi wit en knapperig.
- Maak de komkommer schoon en snij in plakjes.
- Rasp de gember en pers de knoflook.
- Doe alle ingrediënten voor de satésaus, behalve de sesamolie, in een pannetje.
- Zet op het vuur en meng goed, doe op het laatst de sesamolie er nog door.
- Alle onderdelen zijn al klaar!! Pak twee schaaltjes en maak alles mooi op, strooi de gebakken uitjes er nog over.
Trefwoord aziatisch, oosters, vegetarisch
