Deze schaal met comfortfood is hier in huis echt goed bevallen! Ik heb eerlijk gezegd nog nooit een regulier frietje kapsalon op. Het trekt mij niet zo zo’n bak vol vettigheid ☺️. Ik heb dan ook altijd het idee dat ik daar enorm buikpijn van ga krijgen dus dat speelt natuurlijk ook mee. Een frietje kapsalon komt blijkbaar uit Rotterdam vond ik op het web. Ik heb hem flink aangepast naar een vegetarische shoarmavariant en een dressing met veel minder vet maar ook veel minder zout. Lekker voor op de zondagavond op schoot bij de tv!

Gezond frietje kapsalon
Deze gezonde variant blijft comfortfood! Met 200 gram groenten per persoon.
Nog geen beoordeling
Bereiding 15 minuten min
Oventijd 30 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2
calorieën 625 kcal
Ingrediënten
- 400 gram aardappelen (beetje kruimig)
- 160 gram vegetarische kipstukjes
- 3 stuks tomaten
- 1 stuk prei
- 50 gram geraspte kaas
- 1 tl. kurkuma (of kerrie)
- 2 tl. paprikakruiden
- 0,5 tl. knoflookpoeder
- 50 ml. caesardressing
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij zo nodig de vegetarische kip in kleinere stukjes. Doe ze in een schaaltje en voeg een beetje olie, de kurkuma, paprikakruiden, knoflook en wat peper toe. Roer om en zet weg.
- Was en snij de aardappelen in de vorm van frietjes. Laat de schil lekker zitten voor smaak, vitamines en vezels.
- Doe de friet in een ovenschaal, meng met wat olijfolie (1 el. per portie) en peper naar smaak. Zet in de oven voor zo’n 15 minuten.
- Snij ondertussen de prei in dunne ringetjes.
- Snij de tomaten in vieren en haal het vochtige vruchtvlees eruit. Snij vervolgens in blokjes.
- Bak de gemarineerde vegetarische kip bruin in een pan.
- Haal na een kwartier de friet uit de oven, schep om en zet terug in de oven voor 10 minuten.
- Voeg dan veg. kip en de kaas toe aan de friet, zet voor 5 minuten terug in de oven.
- Strooi uiteindelijk de tomatenstukjes en prei er overheen en giet de dressing erover.
Trefwoord Aardappelen, Comfortfood, tomaat, vegetarisch
