Maaltijdsalade met avocado en groentennuggets. Wat is het toch heerlijk dat het weer salade-weer is, vind je niet? Ik eet vooral maaltijdsalades, als lunch maar ook als avondmaaltijd, als het lekker warm is. ☀️Ik eet steeds meer volgens de Chinese voedingsleer en ik merk dat ik rauwkost in de koudere maanden minder goed verdraag, dus ik volg het Chinese advies op (eet met de seizoenen mee). Als het dan weer heerlijk warm is en je zet mij zo’n frisse salade voor dan is dat echt een feestje!
Deze gezonde salade heb ik vegetarisch gehouden maar is natuurlijk ook heel lekker met kip-nuggets. Ik heb het extra fris gemaakt door limoensap te gebruiken. Deze maaltijdsalade met avocado en groentennuggets is weer supersnel klaar en goed voor heel wat vitamientjes en mineralen met 300 gram groenten per persoon! Eet jij het hele jaar door salades? Welke is je favoriet?
Maaltijdsalade met avocado en groentennuggets
Ingrediënten
- 125 gram gemengde sla
- 250 gram cherrytomaten
- 0,5 stuks paprika
- 0,5 stuks komkommer
- 1 stuk avocado
- 180 gram vegetarische nuggets (of echte kip)
- 0,5 stuk limoen
- 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
- 10 gram verse bieslook
Instructies
- Doe wat vloeibaar bakboter in een steelpan en bak de nuggets bruin.
- Was alle groenten en snij de cherrytomaatjes in twee.
- Snij de komkommer in de lengte door, schraap het hart eruit met een lepeltje en snij daarna in plakjes.
- De paprika snij je eerst in repen en dan in blokjes.
- Pak een grote schaal, leg daar eerst de sla op, dan de tomaatjes, komkommer en de paprika.
- Maak de avocado schoon en snij in plakken, leg op de salade.
- Knijp de halve limoen uit over de salade (evt. door een klein zeefje zodat je geen pitjes in je eten krijgt).
- Maal wat peper over de salade en verdeel de olijfolie er overheen.
- Knip de bieslook en verdeel over de salade.
- Uiteindelijk mogen de nuggets er ook op. Smakelijk eten!