Eet jij weleens een poké bowl? Ik ben gek op dit soort bowls met Aziatische smaakmakers. Je kunt het ook met zoveel verschillende ingrediënten combineren. Je kunt lekker je creativiteit hierop loslaten. Deze keer heb ik wat gamba’s in knoflook gebakken en de champignons sticky gemaakt met basterdsuiker en ketjap 😍. Wat mij betreft mag een zoete smaakmaker ook nooit ontbreken, ik neem dan vaak mango. Wat eet jij het liefst in je pokébowl?!!
Je bent wel eventjes bezig omdat je toch een paar dingen apart bereidt. Wil je sneller klaar zijn? Kook dan gewoon een ander soort rijst die sneller klaar is dan sushirijst.

Pokebowl met garnalen
Deze bowl bevat 240 gram groenten en 50 gram fruit per persoon!
Nog geen beoordeling
Bereiding 40 minuten min
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Japans
Porties 2
calorieën 725 kcal
Ingrediënten
sushi
- 100 gram sushirijst
- 1 el. sushi-azijn
- 0,5 tl. suiker
- 1 snufje zout
sticky champignons
- 150 gram kastanjechampignons
- 2 el. zoete ketjap
- 1 el. basterdsuiker
Overige ingrediënten
- 75 gram sojaboontjes
- 75 gram sugarsnaps
- 100 gram mango
- 2 el. gebakken uitjes
- 1 stuk avocado
- 2 el. sojasaus
- 1 el. sesamzaadjes
- 150 gram garnalen
- 1 teen knoflook
Instructies
- Kook de sushirijst volgens de verpakking. Maak 1 el sushi-azijn met 1/2 tl. suiker en een snufje zout warm en meng dan door de gekookte sushirijst.
- Snij de champignons grof en bak even bruin in een beetje olie. Voeg de sojasaus en basterdsuiker toe en laat zachtjes inkoken totdat het lekker plakt.
- Bak de garnalen, in een beetje olie met de kleingesneden of geperste knoflook, mooi bruin.
- De sugarsnaps kook je beetgaar. De rest van de ingrediënten snij je eerst wat kleiner en leg leg je bij de overige ingrediënten in bowls.
- Voeg dan de sojasaus, gebakken uitjes en sesamzaad nog toe en je hebt een heerlijke pokebowl.
Trefwoord Garnalen, pokebowl, sushi
