Poké bowl met garnalen

poke bowl met garnalen

Ik heb een poké bowl met garnalen en sticky champignons voor je gemaakt. Eet jij weleens een poké bowl? Ik ben gek op dit soort Aziatische gerechten met oosterse smaken. Je kunt zo’n bowl met veel verschillende ingrediënten combineren, met vis, kip, biefstuk of je houdt het volledig vegetarisch. Je kunt lekker je creativiteit hierop loslaten en alleen dat kiezen wat je het allerlekkerst vindt. Deze keer heb ik  wat gamba’s in knoflook gebakken en de champignons lekker kleverig gemaakt met basterdsuiker en ketjap. Wat mij betreft mag een zoete smaakmaker ook nooit ontbreken, ik neem dan vaak mango en/of avocado.

Je bent wel eventjes bezig om deze poké bowl met garnalen te maken omdat je toch een paar dingen apart bereidt. Wil je sneller klaar zijn? Kook dan gewoon een ander soort rijst die sneller klaar is dan sushirijst. Je vindt hier: een aantal heerlijke bowlgerechten voor nog meer inspiratie. Wat eet jij het liefst in je poké bowl? Laat het me weten onderaan deze pagina in het opmerkingenveld. 

poke bowl met garnalen

Poké bowl met garnalen

Deze bowl bevat 240 gram groenten en 50 gram fruit per persoon!
Nog geen beoordeling
Bereiding 40 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Japans
Porties 2
calorieën 725 kcal

Ingrediënten
  

sushi

  • 100 gram sushirijst
  • 1 el. sushi-azijn
  • 0,5 tl. suiker
  • 1 snufje zout

sticky champignons

  • 150 gram kastanjechampignons
  • 2 el. zoete ketjap
  • 1 el. basterdsuiker

Overige ingrediënten

  • 75 gram sojaboontjes
  • 75 gram sugarsnaps
  • 100 gram mango
  • 2 el. gebakken uitjes
  • 1 stuk avocado
  • 2 el. sojasaus
  • 1 el. sesamzaadjes
  • 150 gram garnalen
  • 1 teen knoflook

Instructies
 

  • Kook de sushirijst volgens de verpakking. Maak 1 el sushi-azijn met 1/2 tl. suiker en een snufje zout warm en meng dan door de gekookte sushirijst.
  • Snij de champignons grof en bak even bruin in een beetje olie. Voeg de sojasaus en basterdsuiker toe en laat zachtjes inkoken totdat het lekker plakt.
  • Bak de garnalen, in een beetje olie met de kleingesneden of geperste knoflook, mooi bruin.
  • De sugarsnaps kook je beetgaar. De rest van de ingrediënten snij je eerst wat kleiner en leg leg je bij de overige ingrediënten in bowls.
  • Voeg dan de sojasaus, gebakken uitjes en sesamzaad nog toe en je hebt een heerlijke pokebowl.
Trefwoord Garnalen, pokebowl, sushi
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven