Springrolls met noodles en ei

springrolls met noodles en ei

Springrolls met noodles en ei. Ik ben echt dol op de Aziatische keuken dus ondanks dat het lastig werken is met van die plakkerige rijstvellen is dit wel een favoriet recept van mij. Je bent er even mee bezig (vooral met het per stuk vullen en rollen) maar het smaakt zo goed!

Ik heb verse koriander gebruikt, maar als je daar niet van houdt dan kun je ook bijvoorbeeld peterselie gebruiken of wat gember door de noedels heen doen. Ik heb ook deze keer weer zoveel mogelijk groenten gebruikt. Mocht je de vulling er niet allemaal in krijgen dan kun je het ook los erbij eten uiteraard.

Dit licht verteerbare gerecht past goed in de traditionele Chinese voedingsleer (ik eet al een tijd volgens deze leer i.c.m. de westerse voedingsleer). Maak dan wat teveel zodat je de volgende dag ook nog een gezonde lunch hebt!

De springrolls met noodles en ei zijn ook heel leuk om te maken als je een paar vrienden en vriendinnen te eten krijgt. Lekker met wat sushi erbij, zeewiersalade, Aziatische hapjes uit de oven en dan lekker de hele avond smullen!

springrolls met noodles en ei

Springrolls met noodles en ei

Deze heerlijke verse loempia's zijn goed voor 175 gram groenten per persoon.
Nog geen beoordeling
Bereiding 50 minuten
Gang Appetizer, Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2
calorieën 525 kcal

Ingrediënten
  

  • 8 stuks rijstvellen (pak er wat meer want er gaan er altijd wel wat stuk)
  • 100 gram noodles
  • 100 gram wortelen
  • 250 gram nasigroenten
  • 3 stuks eieren
  • 1 teen knoflook
  • 15 gram verse koriander
  • 1 el. sesamzaadjes
  • 0,5 el. sesamolie
  • 1 el. ketjap manis
  • 2 el. dumplingsaus (of chilisaus, net wat je lekker vindt)

Instructies
 

  • Breng water aan de kook en kook de noodles volgens verpakking.
  • Doe een beetje wokolie in een pan, voeg een teen geperste knoflook toe en bak de nasigroentes kort gaar maar nog knapperig.
  • Snij de wortelen in dunne plakjes.
  • Doe de eieren in een schaaltje, voeg wat peper (en evt. kruiden naar smaak, bijv. wat kerriepoeder) toe en roer goed om.
  • Doe de noodles bij de roerbakgroenten en voeg de sesamolie en ketjap toe. Roer om en zet apart.
  • Bak de omelet zachtjes gaar.
  • Bereid de rijstvellen per stuk in warm water zoals op de verpakking staat.
  • Doe de omelet in stukjes bij de noodles in de pan.
  • Beleg de rijstvellen: leg ze op een nat bord (per stuk) en begin in het midden bijv. met wat koriander en wortel (hetgeen wat je bovenop wilt zien), dan een portie noodles er op, vouw de zijkanten dicht en rol op. Het plakt enorm dus één keer rollen en wegleggen.
  • Het kan zijn dat niet alle vulling op gaat maar dat kun je natuurlijk gewoon lekker erbij eten.
  • Strooi nog wat sesamzaadjes over de springrolls en zet er evt. nog een dipsausje bij. Smakelijk!
Trefwoord Ei, noodles, Springroll, vegetarisch
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven