Lasagne met spinazie en zalm

lasagne met zalm

Lasagne met spinazie en zalm. Al vanaf kleins af aan is lasagne mijn favoriete maaltijd. Als ik jarig was mocht ik kiezen en dan was het altijd lasagne, dan wel de variant met bolognesesaus (en zeker niet met een laag bechamelsaus bijvoorbeeld) maar ik vind tegenwoordig alle soorten lasagne heel erg lekker. En om het weer wat gezonder te maken heb ik in deze lasagne heel veel groenten gebruikt en zalm.

Zalm vind ik hartstikke lekker en stukken gezonder dan gehakt, maar ook stukken duurder. Ik heb daarom diepvrieszalm gebruikt, dat is niet zo duur als verse zalm en voor een ovenschotel perfect. In deze lasagne met spinazie en zalm heb ik ook nog tomaten gebruikt, wat zuivelspread, tijm en uiteraard geraspte kaas om te gratineren. 

Zo is deze lasagne toch nog gezond geworden met veel groenten, wel 350 gram per persoon, en goede vetten van de zalm. Geniet ervan!

lasagne met spinazie en zalm

Lasagne met spinazie en zalm

Deze gezonde lasagne bevat maar liefst 350 gram groenten per persoon!
4.50 van 2 beoordelingen
Bereiding 20 minuten
Oventijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 665 kcal

keukenapparatuur

  • 1 ovenschaal (waar 2 lasagnebladen naast elkaar in passen)

Ingrediënten
  

  • 8 stuks verse lasagnebladen (dit moeten echt verse zijn)
  • 400 gram spinazie (diepvries)
  • 250 gram wilde zalm (diepvries)
  • 100 gram zuivelspread bieslook
  • 50 gram geraspte kaas
  • 3 stuks tomaten
  • 1 el. oregano
  • 1 teen knoflook
  • 10 gram verse blaadjes tijm (of evt. gedroogd)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak de lasagnebladen los onder de kraan (ze scheuren anders snel en moeten toch nat worden zodat ze goed gaar worden).
  • Vet een ovenschaal in en begin met 2 bladen lasagne.
  • Snij de tomaten in plakjes.
  • Doe wat olie in een pan, pers de knoflook daarin uit (of snij klein en voeg toe) en doe de spinazie erbij. Verwarm op laag vuur. Als het bijna ontdooid is doe je er de zuivelspread bij. Roer goed door.
  • Snij de nog bevroren zalm in reepjes.
  • Leg de helft van de tomaten op de lasagne en voeg een beetje spinaziemengsel toe. Op elke laag doe je steeds ook wat peper en wat van de oregano.
  • Leg daar weer bladen op, dan een laag zalm, dan weer bladen, dan een laag spinazie, dan bladen en je eindigt met een laag tomaten en de strooikaas.
  • Bovenop kun je wat blaadjes tijm leggen, dat is lekker en ziet er ook nog extra smaakvol uit. Bak voor zo’n 20 minuten af.
Trefwoord Pasta, Spinazie, tomaat, Zalm
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven