Lasagne met spinazie en zalm

lasagne met zalm

Al vanaf kleins af aan is lasagne mijn favoriete maaltijd. Als ik jarig was mocht ik kiezen en dan was het altijd lasagne, dan wel de variant met bolognesesaus (en zeker niet met een laag bechamel bijv.) maar ik vind tegenwoordig alle soorten lasagne heel erg lekker. En om het wederom gezonder te maken heb ik in deze lasagne heel veel groenten gebruikt (spinazie en tomaten) en zalm. Zalm is hartstikke lekker en stukken gezonder dan gehakt. Ik heb diepvrieszalm gebruikt, dat is niet zo duur en voor een ovenschotel perfect. 

lasagne met spinazie en zalm

Lasagne met spinazie en zalm

Deze gezonde lasagne bevat maar liefst 350 gram groenten per persoon!
4.50 van 2 beoordelingen
Bereiding 20 min
Oventijd 20 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 665 kcal

keukenapparatuur

  • 1 ovenschaal (waar 2 lasagnebladen naast elkaar in passen)

Ingrediënten
  

  • 8 stuks verse lasagnebladen (dit moeten echt verse zijn)
  • 400 gram spinazie (diepvries)
  • 250 gram wilde zalm (diepvries)
  • 100 gram zuivelspread bieslook
  • 50 gram geraspte kaas
  • 3 stuks tomaten
  • 1 el. oregano
  • 1 teen knoflook
  • 10 gram verse blaadjes tijm (of evt. gedroogd)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak de lasagnebladen los onder de kraan (ze scheuren anders snel en moeten toch nat worden zodat ze goed gaar worden).
  • Vet een ovenschaal in en begin met 2 bladen lasagne.
  • Snij de tomaten in plakjes.
  • Doe wat olie in een pan, pers de knoflook daarin uit (of snij klein en voeg toe) en doe de spinazie erbij. Verwarm op laag vuur. Als het bijna ontdooid is doe je er de zuivelspread bij. Roer goed door.
  • Snij de nog bevroren zalm in reepjes.
  • Leg de helft van de tomaten op de lasagne en voeg een beetje spinaziemengsel toe. Op elke laag doe je steeds ook wat peper en wat van de oregano.
  • Leg daar weer bladen op, dan een laag zalm, dan weer bladen, dan een laag spinazie, dan bladen en je eindigt met een laag tomaten en de strooikaas.
  • Bovenop kun je wat blaadjes tijm leggen, dat is lekker en ziet er ook nog extra smaakvol uit. Bak voor zo’n 20 minuten af.
Trefwoord Pasta, Spinazie, tomaat, Zalm
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top