Deze pannenkoekjes kun je als ontbijt of avondmaaltijd eten in het weekend maar ook als dessert. Als je het als dessert serveert is het zeker genoeg voor 4 personen. Als maaltijd voor 2. Peter en ik eten zelden pannenkoeken als maaltijd, ik hou er wel van hoor maar meer als toetje. Als ik al ooit een pannenkoek zou eten als hoofdgerecht (alleen als het echt niet anders kan ;)), dan zou ik een hartige nemen. Deze bananenpannenkoekjes dus als toetje met frisse frambozen en munt! En lékker dat dit is! 🥰

Bananenpannenkoekjes met frambozen en munt
Lekker smullen wordt het met dit recept!
Nog geen beoordeling
Bereiding 30 minuten min
Gang Dessert, Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen
keukenapparatuur
- 1 Staafmixer
Ingrediënten
- 50 ml sojayoghurt
- 50 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 snuf bakpoeder
- 2 stuks eieren
- 1 snufje zout
- 5 gram ongezouten roomboter
- 2 stuks bananen
- 100 gram frambozen
- 2 takjes verse munt
- 1 eetlepel poedersuiker
Instructies
- Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur komt.
- Prak de bananen tot moes en voeg dan de eieren toe. Meng goed, gebruik evt. een staafmixer.
- Voeg dan de yoghurt, bakmeel, zout, bakpoeder en de zachte boter toe. Meng met een garde door elkaar.
- Verwarm wat boter in een pan en maak kleine pannenkoekjes. Bak ze gaar en aan beide zijden bruin.
- Serveer met kleingesneden verse munt, de frambozen en poedersuiker.
Trefwoord Bananen, Frambozen, Munt, Pannenkoeken
