Deze bananenpannenkoekjes met frambozen en munt, kun je als ontbijt of avondmaaltijd eten, maar ook als dessert. Als je het als dessert serveert is het zeker genoeg voor 4 personen. Als maaltijd voor 2.
Peter en ik eten zelden pannenkoeken als hoofdmaaltijd, ik hou er wel van hoor maar meer als toetje. Als ik al ooit een pannenkoek zou eten als hoofdgerecht (alleen als het echt niet anders kan bij een pannenkoekenrestaurant ofzo), dan neem ik een hartige. Deze pannenkoekjes heb ik dus als toetje gegeten. De bananenpannenkoekjes zijn zelf al zoet dus ik heb geen extra suiker toegevoegd. De poedersuiker is puur ter decoratie. Hierdoor is het geen mierzoet gerecht geworden en door de frambozen en munt is het extra fris. Een heerlijk gerecht voor in de zomer of de nazomer. Maar wie hou ik eigenlijk voor de gek? Deze bananenpannenkoekjes met frambozen en munt kan ik het hele jaar door wel eten!
Bananenpannenkoekjes met frambozen en munt
keukenapparatuur
- 1 Staafmixer
Ingrediënten
- 50 ml sojayoghurt
- 50 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 snuf bakpoeder
- 2 stuks eieren
- 1 snufje zout
- 5 gram ongezouten roomboter
- 2 stuks bananen
- 100 gram frambozen
- 2 takjes verse munt
- 1 eetlepel poedersuiker
Instructies
- Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur komt.
- Prak de bananen tot moes en voeg dan de eieren toe. Meng goed, gebruik evt. een staafmixer.
- Voeg dan de yoghurt, bakmeel, zout, bakpoeder en de zachte boter toe. Meng met een garde door elkaar.
- Verwarm wat boter in een pan en maak kleine pannenkoekjes. Bak ze gaar en aan beide zijden bruin.
- Serveer met kleingesneden verse munt, de frambozen en poedersuiker.