Bao met eend in hoisinsaus

Bao met eend in hoisinsaus

Ik ga eens in de paar maanden naar een toko in Eindhoven. Ik koop dan regelmatig uit de diepvries eend en bao buns. Daarom deze keer een lekker makkelijk echt comfortfoodgerecht ❤️. Sowieso vind ik de Aziatische keuken makkelijk en heel erg lekker. Met een paar smaakmakers, verse en knapperige groenten en wat vlees, vis of tofu, maak je de lekkerste gerechten in een handomdraai.

Niet iedereen houdt van koriander maar hierbij combineert het echt fantastisch, dus ik zou zeggen, geef het (nog eens) een kans! Wil je het echt overslaan dan kun je uiteraard ook altijd kiezen voor platte peterselie. 

Bao met eend in hoisinsaus

Bao met eend in hoisinsaus

Lekkere broodjes met een salade ernaast, totaal 150 gram groenten per persoon.
5 van 1 beoordeling
Bereiding 45 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

keukenapparatuur

  • 1 stoommandje (of magnetron)

Ingrediënten
  

  • 4 stuks bao broodjes (diepvries)
  • ½ stuks eend (voorgekookt uit de diepvries)
  • 3 steeltjes bosui (gesneden)
  • ½ stuks Chinese kool
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 2 takken verse koriander
  • 3 eetlepels hoisinsaus
  • 1 stuks rode peper (eventueel)
  • ½ teen knoflook

Dressing salade:

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels honing
  • 1 eetlepel sesamolie

Instructies
 

  • Als je de eend bevroren hebt gekocht, ontdooi deze dan eerst.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en kook alvast wat water. 
  • Leg de eend in de voorverwarmde oven voor zo’n 25 minuten. 
  • Maak de Chinese kool schoon en snij het meeste in reepjes, hou nog 4 blaadjes wat groter voor in de broodjes.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing en rooster de sesamzaadjes.
  • De Chinese kool kun je gewoon rauw eten met wat dressing, de helft van de sesam en evt. een rood pepertje. 
  • Zet de stoommandjes boven het gekookte water, leg bakpapier onder de bao broodjes zodat ze zeker niet plakken en stoom ze voor 10 tot 15 minuten.
  • Als je 2 stoommandjes hebt dan wissel je ze op de helft even om.
  • 5 minuten voordat de eend klaar is doe je de 3 eetlepels hoisinsaus gemengd met een half teentje geperste knoflook over de eend heen.
  • Daarna snij je de eend in reepjes, beleg je de broodjes eerst met Chinese kool, dan de eend, wat koriander en bosui. Uiteindelijk strooi je er nog wat sesam overheen ?. 
Trefwoord Bao buns, Buns, Eend, salade
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven