Broodje kipsaté

Kipsaté

De satésaus maak je lekker zelf in dit recept. Dat is echt supersimpel en veel lekkerder! ❤️ Je kunt de saus namelijk helemaal op jouw smaak maken, precies zo pittig of mild je maar wilt. Dit is voor mij echt een comfortfoodrecept voor de zondagavond om lekker van te genieten! 🥰 En dan zijn kcal. niet belangrijk dus die heb ik deze keer niet uitgerekend. Wij hebben dit dus lekker voor de buis gegeten als avondmaaltijd. Maar ook als lunch is dit natuurlijk hartstikke lekker. De satésaus staat apart benoemd in de ingrediëntenlijst van dit recept, dus die kun je er makkelijk uithalen en bij allerlei lekkere Aziatische gerechten maken. 

En vind je de placemats ook zo leuk bij dit gerecht? Ik vind de bamboo-placemats supergoed staan bij dit soort recepten. Je vindt allerlei soorten bijpassende placemats in mijn webshop

Broodje kipsate

Broodje kipsaté

De satésaus maak je helemaal zelf, lekker snel klaar en heerlijk kruidig.
Nog geen beoordeling
Bereiding 20 min
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Indonesisch
Porties 4 broodjes

Ingrediënten
  

  • 4 stuks meergranenbroodjes (evt. om af te bakken)
  • 250 gram kippendijtjes

Satésaus

  • 5 el. pindakaas (met stukjes)
  • 2 el. ketjap
  • 150 ml. water
  • 3 cm verse gember (of poeder)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl. cayennepeper
  • 0,5 el. bruine basterdsuiker
  • 1 el. sesamolie

Ingrediënten ter garnering (allemaal optioneel)

  • 3 stuks augurk
  • 50 gram sla
  • 2 el. atjar tjampoer
  • 2 handjes kroepoek
  • 2 el. gebakken pinda's of uitjes

Instructies
 

  • Bak zo nodig de broodjes af.
  • Snij de kippendijtjes in ongeveer gelijke stukjes, doe in een schaaltje en voeg wat peper, de helft van de geperste (of kleingesneden) knoflook en wat olie toe. Roer om en zet weg.
  • Doe alle ingrediënten voor de satésaus (en dus ook de andere helft van de geperste knoflook), behalve de sesamolie, in een pannetje en zet op het vuur. Verwarm en blijf goed roeren.
  • Als het een mooie saus is geworden zet je het vuur heel laag en ga je de kip bruin bakken in een andere pan.
  • Voeg op het laatst de sesamolie aan de satésaus toe, roer om en voeg bij de gebakken kip.
  • Leg wat sla op een broodje, doe daar de kipsaté op met wat augurkjes, atjar en evt. pinda’s of gebakken uitjes. Lekker ook met wat kroepoek erbij.
Trefwoord augurk, broodje, Kip, satesaus
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar top