Broodje warm vlees pindasaus. Deze klassieker is ontzettend lekker met de frisse augurk en sla erbij. En zelfgemaakte pindasaus uiteraard! Want dat is echt supersimpel, snel klaar en je kunt zelf bepalen hoe kruidig/pittig je de saus maakt. Zorg daarom dat je altijd wat potten pindakaas in huis hebt, je kunt ze bestellen via deze link van de Pindakaaswinkel (zo help je mij maar vooral jezelf).
Ik eet regelmatig warm tussen de middag omdat ik van mijn acupuncturist heb begrepen dat je hierdoor je energielevel beter op peil houdt. Je lichaam hoeft het eten niet eerst te verwarmen dus kan makkelijker omgezet worden in energie 🤩. En ik hou wel van warm eten hoor! Meestal eet ik zelfgemaakte soep met een sneetje spelt- of zuurdesembrood, een omelet met een hoop groenten, leftovers van de avondmaaltijd een dag eerder, een worstenbroodje, tosti of bijvoorbeeld roerbakgroenten met rijst. Deze keer heb ik dit overheerlijke broodje wam vlees pindasaus gegeten! Dat was echt een feest😍.
Ik vind het lekker om wat knapperige toppings op de pindasaus te doen, in dit geval gebakken uitjes én ongezouten, gebrande pinda’s. Wat lijkt jou lekker als topping? Laat het me vooral onderaan deze pagina in het reactie veld weten.
Broodje warm vlees pindasaus
Ingrediënten
- 2 stuks bruine broodjes
- 100 gram Fricandeau
- 2 blaadjes ijsbergsla
- 4 plakken augurk
Voor de pindasaus
- 5 el. pindakaas
- 2 el. ketjap manis
- 150 ml. water
- 3 cm. geraspte gember (of poeder)
- 1 teen geperste knoflook
- 1 tl. cayennepeper
- 0,5 el. bruine basterdsuiker
- 1 el. sesamolie
Eventueel ter garnering:
- 1 el. gebakken uitjes
- 1 el. gebrande pinda's
Instructies
- Maak eerst de pindasaus. Doe alle ingrediënten, behalve de sesamolie, in een pannetje. Zet op laag vuur en meng goed, doe op het laatst de sesamolie er nog door.
- Bak de plakjes fricandeau in een droge pan aan beide kanten. Doe er wat peper op naar smaak.
- Beleg de broodjes met sla, dan de augurk, dan de fricandeau en de pindasaus.
- Eindig met wat pinda’s en/of gebakken uitjes.