Deze broodtaart gerookte kip en truffelmayo is echt een feestje of niet? Ik had hem gemaakt voor het avondeten, ik was moe en wilde iets leuks maken wat me weinig tijd zou kosten. Nou, een broodtaart bleek daarvoor hartstikke geschikt. Peter (ook wel ‘voorproever’, ‘schatje’ of ‘Peer’ genoemd) kwam thuis uit het werk en was heel aangenaam verrast met zo’n enorme stapel belegd brood als avondmaaltijd.
Op mijn instagrampagina waren de reacties ook heel enthousiast maar kreeg wel veel vragen over hoe je dit in godsnaam moet eten, haha. Maar gewoon in één keer moet lukken toch? Mond goed open en naar binnen schuiven ;). Nee, we hebben hem wel wat uit elkaar gehaald en vervolgens opgegeten.
Deze broodtaart met gerookte kip en truffelmayo heb ik verder nog belegd met lekker veel groenten. Ook heb ik nog gekookte eieren ertussen gedaan en pijnboompitten. Dit is, ook met allerlei ander beleg, een leuke manier om een brunch, lunch of avondmaaltijd wat feestelijker te presenteren. Geniet er weer van!
Broodtaart gerookte kip en truffelmayo
Ingrediënten
- 8 sneetjes licht brood (of ander brood, licht brood oogt wel het mooist)
- 150 gram gerookte kip
- 2 stuks eieren
- 3/4 stuk komkommer
- 2 stuks tomaten
- 50 gram rucola
- 50 gram truffelmayonaise
- 1 el. geroosterde pijnboompitten
Instructies
- De instructie is vrij kort en simpel. Je snijdt alles in plakjes en roostert evt. nog de pijnboompitten.
- Verder is het gewoon op elk sneetje een dun laagje truffelmayo, beleggen en stapelen!