Eenpanspasta met courgette en pecorino

Eénpans-pasta met courgette, citroen en pecorino kaas

Eenpanspasta met courgette en pecorino. Dit is mijn eerste eenpanspasta die ik gemaakt heb, maar dat gaat zeer zeker niet de laatste keer zijn. Wat ontzettend makkelijk is dat zeg! Ik ben sowieso dol op de Italiaanse keuken dus pasta is sowieso al áltijd goed! Deze pasta heb ik vegetarisch gemaakt en eigenlijk heb ik alweer teveel ingrediënten gebruikt als je kijkt naar de Italiaanse maatstaven. Ik blijf toch een Hollander die teveel ingrediënten gooit in een Italiaans recept. Maar dat is toch ook het leuke ervan, dat je je eigen draai geeft en verwerkt wat je lekker vindt.

Er zit deze keer geen volledige ADH aan groenten in (250 gram per persoon zou dat moeten zijn), maar eet bij je lunch wat extra groentes of serveer er nog een salade bij en je bent er alweer! Ik heb in deze eenpanspasta met courgette en pecorino ook ui, olijven, wat verse basilicum en citroen toegevoegd. Ken je pecorinokaas al? Dat is ook een heerlijke Italiaanse schapenkaas vol met smaak. Geniet van dit heerlijke snelle en slanke gerecht!

Eénpanspasta met pecorino met citroen schaaf

Eenpanspasta met courgette en pecorino

Dit gerecht bevat 190 gram groenten per persoon.
5 van 1 beoordeling
Bereiding 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen
calorieën 470 kcal

Ingrediënten
  

  • 150 gram volkoren macaroni
  • 1 stuk courgette
  • 20 gram basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 10 stuks zwarte olijven
  • 1 stuk rode ui
  • ¼ stuk citroen
  • 3 eetlepels pecorino kaas (geraspt)

Instructies
 

  • Pers de knoflook of snij in stukjes.
  • Doe wat olijfolie, de knoflook en een takbasilicum in een koekenpan.
  • Snipper de ui en voeg toe.
  • Was en snij de courgette in blokjes en voeg toe aan de pan.
  • Roer om en bak op hoog vuur voor zo’n 2 minuutjes.
  • Weeg de pasta af en voeg toe. Vul de pan met water zodat de pasta nét onder staat.
  • Voeg wat peper en een beetje zout toe.
  • Breng aan de kook en laat zo’n 8 minuten zachtjes pruttelen, roer regelmatig om.
  • Rasp de pecorino en de citroenschil. (Alleen het gele deel raspen van de citroenschil, niet het witte deel. Dan heb je citroenzest.)
  • Haal dan van het vuur en haal eventueel overtollig water weg (een klein laagje mag blijven liggen).
  • Voeg de citroenzest, pecorino, olijven en basilicum toe en roer om.
  • Laat even staan zodat de saus kan indikken. 
Trefwoord Citroen, courgette, Kaas, Pasta, Pecorino
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven