Deze gezonde tortilla schotel bevat maar liefst…….tromgeroffel…..600 gram groenten per persoon! Echt zo’n gerecht wat je wilt eten als je behoefte hebt aan comfortfood maar ook gezond wilt eten. Naast veel groenten zit er ook nog tortilla-chips én kaas in! Als dat geen feest is dan weet ik het ook niet meer. Ik ben dol op dit soort gerechten, ik hou namelijk heel erg van eten en het liefst in grote porties maar wel nog steeds gezond, dit recept past daarom helemaal in mijn straatje.
Doordat ik voldoende kruiden en veel verschillende soorten groenten heb gebruikt is de smaak ook nog steeds hartstikke lekker (ondanks dat het zo gezond is). Veel mensen verwachten van een gezonde maaltijd dat het niet zo heel lekker is, maar dat is bij deze gezonde tortilla schotel echt niet het geval. Echt gezonde comfortfood. Ga je deze ovenschotel maken als bijgerecht, dan kun je de helft van de porties rekenen per persoon. Bij rijst is dit namelijk ook heel lekker.
Ik heb dit gerecht ingedeeld in de categorie ‘snel en slank’ want je hebt er maar 20 minuten werk aan en het bevat niet veel kcal. In deze categorie vind je nog veel meer recepten die in minder dan 30 minuten klaar zijn en minder dan 550 kcal. bevatten per portie. Enjoy!
Gezonde Tortilla schotel
keukenapparatuur
- 1 ovenschaal
Ingrediënten
- 1 stuk courgette
- 125 gram champignons
- 200 gram kidneybonen
- 150 gram mais
- 3 stuks tomaten
- 4 stuks bosui
- 1 stuk rode ui
- 40 gram naturel tortillachips
- 50 gram geraspte kaas
- 1 teen knoflook
- 2 el. paprikakruiden
- 0,5 el. tijm
- 0,5 el. korianderzaad
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
- Snij de courgette in blokjes en de champignons in plakjes.
- De ui en tomaten mag je ook schoonmaken en in blokjes snijden.
- Zet een grote pan op het vuur met een beetje olie en voeg alle gesneden groenten toe en doe ook de mais, bonen, de kruiden en wat peper erbij. De knoflook mag je kleinsnijden maar liever persen en toevoegen, roer alles door elkaar.
- Snij de bosui in ringetjes en voeg het witte gedeelte toe aan de pan. Bak alles even kort gaar.
- Pak de ovenschaal en vet een klein beetje in met olie. Doe alles in de ovenschaal.
- Strooi de kaas over het geheel en zet voor zo'n 10 minuten in de oven.
- Als je de ovenschaal uit de oven haalt steek je alle chips er in en strooi je de groene gedeeltes van de bosui er overheen.