Groententaart met courgette en geitenkaas

Groententaart met courgette en geitenkaas

Je zou het haast niet zeggen maar toch is dit een leftover-gerecht. Ik had nog geitenkaas, rode uien, wat bladerdeeg in de diepvries (altijd trouwens) en tijm en dan is 1 plus 1 snel gemaakt 😁. Ik ben dól op hartige taarten wat jij?! 🤗 De oven doet het meeste werk en je kunt er eindeloos mee variëren. Geniet van deze mooie taart!

Groententaart met courgette en geitenkaas

Groententaart met courgette en geitenkaas

Deze quiche zit boordevol groenten, maar liefst 425 gram per persoon!
Nog geen beoordeling
Bereiding 25 min
Oventijd 20 min
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 2 personen
calorieën 675 kcal

Ingrediënten
  

  • 4 blaadjes bladerdeeg
  • 1 stuk gele courgette
  • 1 stuk groene courgette
  • 100 gram geitenkaas
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 1 stuk rode ui
  • 3 stuks eieren
  • 2 theelepels tijm
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 20 gram rucola

Instructies
 

  • Eerst moet je het bladerdeeg ontdooien door ze alvast uit te leggen op een taartvorm (met ovenpapier er in en zijkanten ingevet).
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • De twee courgettes mogen in plakjes gesneden worden en bak ze samen in een pan met de uiringen.
  • Op het laatst mag je ook de gesneden champignons nog even mee bakken.
  • Vervolgens meng je de 3 eieren, de tijm en wat peper in een schaaltje. 
  • Het bladerdeeg druk je in de vorm en het teveel aan deeg snij je af om aan de open randen vast te drukken. 
  • Dan doe je de helft van de groentes in de taartvorm, wat geitenkaas er op, dan de rest van de groentes, het eimengsel er overheen, de rest van de geitenkaas er bovenop en strooi dan de pijnboompitjes er overheen.
  • Bak de taart in 20 minuten af.
  • Wat verse rucola erbij en klaar is de heerlijke taart alweer!
Trefwoord courgette, Geitenkaas, Groenten, Quiche
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top