Bladerdeeg met pesto
Bladerdeeg met pesto is een fantastisch lekkere combinatie. Het luchtige en knapperige van het bladerdeeg en het zoute van de Parmezaanse kaas in de pesto is zo lekker! Dit hapje is ook nog eens heel erg makkelijk om te maken …
In deze categorie staan alle recepten die je wél wilt maken met kerst. Want ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik ben geen kok en ik word ook altijd nogal zenuwachtig als er mensen blijven eten (vooral omdat ik een website met recepten heb, haha, de verwachting is hoog!) dus ook in deze categorie met kerstrecepten staan recepten die iedereen kan maken. Van stoofpot tot lekkere bijgerechten, je kunt hier het e.e.a. samenstellen zodat je een heerlijk volle tafel hebt.
Wil je nog veel meer tips voor een stressvrije kerst? Koop dan het e-book ‘kertmenu maken zonder stress’ met budgettips, serveertips, bereidingstips en vegan/vegetarische opties bij 58 feestelijke kerstrecepten!
Bladerdeeg met pesto is een fantastisch lekkere combinatie. Het luchtige en knapperige van het bladerdeeg en het zoute van de Parmezaanse kaas in de pesto is zo lekker! Dit hapje is ook nog eens heel erg makkelijk om te maken …
Deze tonijn tataki met avocado, zalm en sesam-crumble is al een heel oud recept van mij. Dat kun je ook wel zien aan de foto denk ik. Maar omdat het zo’n fantastisch lekker voorgerecht is en helemaal niet moeilijk, wilde …
Deze kruidige paddenstoelen stoofpot met port is een heerlijke vegetarische maaltijd met dat beetje extra. De verse kruiden, rode port en verschillende soorten paddenstoelen geven het net dat beetje meer wat je met kerst graag ziet. Het is een makkelijke …
Dit is echt een fantastisch kerst voorgerecht: burrata met gemarineerde tomaten, pesto en een bladerdeegstengel. Echt heel makkelijk en de onderdelen zijn eventueel een dag van tevoren al te maken waardoor je op het moment zelf lekker snel klaar bent …
Kerst voorgerecht: burrata met gemarineerde tomaten Lees verder »
Deze boeuf bourguignon heb ik verrijkt met extra veel groenten. Dan heb je een stoofpot die gewoon al helemaal klaar is zonder een groentebijgerecht. Wel lekker om er nog wat rozetjes, frietjes of een (pastinaak-)puree bij te serveren. Deze stoofpot …
Dit ratatouille ovenrecept ziet er fantastisch uit toch? De kleuren, verse kruiden en kaas zien er niet alleen mooi uit, het is ook echt ontzettend lekker en gezond. Ik heb verse tijm uit mijn kruidentuintje gebruikt maar je kunt ook …
Dit sorbetijs met munt en kletskoppen heb ik ooit eens gemaakt als kerstdessert. Het ziet er feestelijk uit, is erg simpel en budgetvriendelijk. Uiteraard is dit op elk ander moment in het jaar een heel goed idee. Als je bijvoorbeeld …
Deze overheerlijke stoofpot met bier en peperkoek is een echte topper voor als je eters krijgt. Ik heb deze gemaakt voor kerst omdat het makkelijk is om voor veel mensen te serveren. Zeker als je een slowcooker hebt is dit …
Deze venkelsoep met zalm en prei was de tweede gang die ik in 2022 bedacht heb voor het 4-gangen kerstmenu. Daarom heb ik het ook in glaasjes en met een prikker met gerookte zalm gepresenteerd. Dat ziet er meteen feestelijk …
Deze avocado met forelsalade heb ik speciaal ontwikkeld voor kerst, als voorgerecht. Vandaar ook de kerstballetjes op de foto ;). Maar dit makkelijke voorgerecht is natuurlijk geschikt voor elk etentje dat je organiseert. Zorg ervoor dat je extra avocado’s koopt …
Dit is mijn basisrecept pastinaakpuree. Ik heb ooit uitgeprobeerd welke verhouding ik zou willen van pastinaak en aardappelen en ik kwam uit op 2/3 pastinaak en 1/3 aardappel (de kruimige variant). Verder vind ik dat een beetje boter en (light) …
Runderstoofpot met bladerdeegdakje en lekker veel groenten. Deze overheerlijke stoofschotel heb ik met veel groenten gemaakt, dat is niet voor niks mijn trademark ;), ik heb gewoon echt niet goed gegeten als er te weinig groenten bij mijn avondmaaltijd zit. …
Deze heerlijke butter chicken heb ik gemaakt in een slowcooker maar kan ook prima in een braadpan. Deze Indiase klassieker is heel kruidig maar totaal niet pittig, zo vind ik hem zelf het lekkerst. Als je me al langer volgt …
Ook deze coq-au-vin met witte wijn heb ik weer in de slowcooker gemaakt. Dat vind ik echt ideaal, je hoeft er niet naar om te kijken en het scheelt me ook een hoop gaskosten. Gebruik je gewoon een braadpan? Dan …
Van deze winterse salade had ik vorige week al een Reel geüpload op instagram, bij deze ook het uitgeschreven recept! Ik vind salades in de winter ook helemaal prima! En jij? Of moet het warm eten zijn? Met warm weer …
Witlofsalade met Hollandse garnaaltjes en Griekse yoghurtdressing Lees verder »
Deze rozemarijn aardappels uit de oven met grana padano zijn heerlijk als bijgerecht. Bij een salade of een mooi stuk vlees bijvoorbeeld. Wij hebben er een bleekselderijsalade met kaas, rozijntjes en appel bij gegeten. Simpel maar lekker! ????️♀️ Wist je …
Ik hou heel erg van stoofpotjes, zeker in de winter. En ik moet zeggen….dit is toch echt wel één van de lekkerste die ik ooit gemaakt heb! Zóveel smaak! Ik heb het in een slowcooker gemaakt (dan moet het wel …
Ossenstaart-stoofpot met winterpeen en knolselderij Lees verder »
Mascarpone rood fruit met limoncello, cantuccini en amandelen. Wat een romige heerlijkheid is dit geworden. ???? Ik heb er Limoncello in verwerkt zodat je ook een zuurtje hebt en het zomerfruit is ook zoetzuur. Ik hou zelf niet van erg …
Dit is toch een hartstikke leuk kerstgerecht? Je kunt het als groenten gang gebruiken met een goed stuk vlees erbij, maar het is ook als hoofdmaaltijd superlekker! Normaal gesproken gebruik ik hartige taart deeg voor een quiche maar voor kerst …
Groentenquiche met kastanjechampignons, spinazie en kaas Lees verder »
Je zou het haast niet zeggen maar toch is dit een leftover-gerecht. Ik had nog geitenkaas, rode uien, wat bladerdeeg in de diepvries (altijd trouwens) en tijm en dan is 1 plus 1 snel gemaakt ?. Ik ben dól op hartige …