Ik heb weer een keer een plaattaart gemaakt, daar zijn wij alletwee dol op! Deze keer is het een plaattaart met spinazie en druiven geworden. Deze combinatie, samen met pijnboompitjes en geraspte geitenkaas is echt zo lekker geworden! De combinatie druif en geitenkaas is sowieso een goede combinatie natuurlijk, dan zitten er ook nog knapperige pijnboompitjes bij en het zoute van het pizzadeeg. Heerlijk!
Ik gebruikte voor deze plaattaart met spinazie en druiven eigenlijk altijd flammkuchen-deeg, dat is dunner dan pizzadeeg en daarom minder zout, vet en minder calorierijk. Nog meer plaattaarten of pizza’s, wat eigenlijk hetzelfde is, vind je in de categorie ‘pizza’. Deze pizza is lekker snel klaar en een keer wat minder gezond, maar ook dat past prima in een gezonde leefstijl. Wat is jouw guilty pleasure? Laat het me vooral weten onderaan de pagina in het opmerkingenveld. Guilty pleasure-tips kan ik niet genoeg hebben ;).
Plaattaart met spinazie en druiven
Ingrediënten
- 1 rol Flammkuchendeeg
- 450 gram Spinazie a la crème (diepvries)
- 125 gram pitloze rode druiven
- 1 el. pijnboompitten
- 50 gram geraspte geitenkaas
- 2 el. olijfolie (extra vierge)
Instructies
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden en haal de spinazie uit de diepvries.
- Ontdooi de spinazie in een pan op laag vuur (zonder olie of iets dergelijks).
- Rol het deeg uit over een bakblik (een ovenpapiertje zit er meestal al onder) en verdeel de spinazie er overheen.
- Snij de druiven door de helft. Verdeel over de spinazie.
- Verdeel wat peper en de eetlepels olijfolie over de spinazie.
- Strooi vervolgens de geitenkaas en de pijnboompitjes over de plaattaart en bak voor zo'n 15 minuten af in de oven.