Plaattaart met spinazie en druiven

Vegetarische plaattaart

Ik heb weer een keer een plaattaart gemaakt, daar zijn wij alletwee dol op! 😍 Ik gebruik dan eigenlijk altijd Flammkuchendeeg, dat is dunner dan pizzadeeg en daarom minder zout, vet etc. Nog meer plaattaarten en pizza’s vind je in de categorie ‘pizza’. De combinatie geitenkaas en druif is sowieso al góud natuurlijk dus dit is echt een topgerecht geworden! 🍇 Lekker snel klaar en een keer wat minder gezond, maar ook dat past prima in een gezonde leefstijl. Wat is jouw guilty pleasure? 

Plaattaart met spinazie

Plaattaart met spinazie en druiven

Deze heerlijke pizza is goed voor 225 gram groenten per persoon (en 60 gram fruit)!
Nog geen beoordeling
Bereiding 15 min
Oventijd 15 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 680 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 rol Flammkuchendeeg
  • 450 gram Spinazie a la crème (diepvries)
  • 125 gram pitloze rode druiven
  • 1 el. pijnboompitten
  • 50 gram geraspte geitenkaas
  • 2 el. olijfolie (extra vierge)

Instructies
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden en haal de spinazie uit de diepvries.
  • Ontdooi de spinazie in een pan op laag vuur (zonder olie of iets dergelijks).
  • Rol het deeg uit over een bakblik (een ovenpapiertje zit er meestal al onder) en verdeel de spinazie er overheen.
  • Snij de druiven door de helft. Verdeel over de spinazie.
  • Verdeel wat peper en de eetlepels olijfolie over de spinazie.
  • Strooi vervolgens de geitenkaas en de pijnboompitjes over de plaattaart en bak voor zo'n 15 minuten af in de oven.
Trefwoord fruit, Pizza, Spinazie
Jumbo banner
Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven