Dit is een supersnel en simpel pastaatje. Deze spaghetti met olijven en pecorino is eindelijk een keer een pastagerecht volgens Italiaanse begrippen. Met maar een paar ingrediënten. En de echte Italianen onder jullie kunnen trots zijn, ik heb de spaghetti gemengd met de saus, echt helemaal zoals het hoort dus. Een pasta kan ik echt altijd wel eten, dat vind ik echt genieten! Laatst had ik wat van een bestelde pasta over (en dat wil heel wat zeggen want ik ben best een grote eter) en die heb ik de volgende dag tijdens de lunch gegeten. OMG, dat moet ik echt vaker doen!
Maar dan met zo’n pasta als deze, want zelf gebruik ik vaak volkoren pasta, veel groenten en geen roomsaus en dat is toch net wat gezonder. Pecorino is Italiaanse schapenkaas en heerlijk om te combineren met je favoriete pastagerecht. Geniet van deze heerlijke spaghetti met olijven en pecorino!
Spaghetti met olijven en pecorino
Ingrediënten
- 140 gram spaghetti (spelt of volkoren)
- 120 gram gemengde olijven
- 200 gram tomatenblokjes
- 1 teen knoflook
- 40 gram pecorino
- 1 eetlepel oregano
Side-salad:
- 25 gram rucola
- 250 gram cherrytomaatjes
Instructies
- Kook de spaghetti volgens verpakking.
- Ondertussen zet je een pan met wat olijfolie op het vuur, pers of snij de knoflook klein en bak eventjes.
- Voeg dan de tomatenblokjes en oregano toe.
- Laat zachtjes pruttelen.
- Was de cherrytomaatjes en zet apart met de rucola. Evt. kun je wat dressing of olijfolie hier overheen doen.
- Pak een kaasschaaf en schaaf de pecorino in kleine stukjes.
- Giet de spaghetti af, voeg toe aan de saus, doe daar wat peper, de olijven en de kaas op.