Spaghetti met olijven en pecorino

Spaghetti met olijven op een mooi diep wit bord

Dit is een supersnel en simpel pastaatje. Eigenlijk zoals het hoort met maar een paar ingrediënten ☺️. En de echte Italianen onder jullie kunnen trots zijn, ik heb nu de spaghetti gemengd met de saus, zoals het heurt 😁👍🏼. Een pasta kan ik echt altijd wel eten, dat vind ik echt genieten! Laatst had ik wat van een bestelde pasta over (en dat wil heel wat zeggen want ik ben best een grote eter) en die heb ik de volgende dag tijdens de lunch gegeten. OMG, dat moet ik echt vaker doen. Maar dan met zo’n pasta als deze, want zelf gebruik ik vaak volkoren pasta en dat is toch net wat beter. Geniet van deze heerlijke pasta!

Spaghetti met olijven 2

Spaghetti met olijven en pecorino

Dit gerecht bevat 200 gram groenten per persoon.
Nog geen beoordeling
Bereiding 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen
calorieën 585 kcal

Ingrediënten
  

  • 140 gram spaghetti (spelt of volkoren)
  • 120 gram gemengde olijven
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 1 teen knoflook
  • 40 gram pecorino
  • 1 eetlepel oregano

Side-salad: 

  • 25 gram rucola
  • 250 gram cherrytomaatjes

Instructies
 

  • Kook de spaghetti volgens verpakking.
  • Ondertussen zet je een pan met wat olijfolie op het vuur, pers of snij de knoflook klein en bak eventjes. 
  • Voeg dan de tomatenblokjes en oregano toe.
  • Laat zachtjes pruttelen.
  • Was de cherrytomaatjes en zet apart met de rucola. Evt. kun je wat dressing of olijfolie hier overheen doen.
  • Pak een kaasschaaf en schaaf de pecorino in kleine stukjes.
  • Giet de spaghetti af, voeg toe aan de saus, doe daar wat peper, de olijven en de kaas op.
Trefwoord Olijven, Spaghetti
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top