Stoofpot met bier en peperkoek

stoofpot met bier en peperkoek

Deze overheerlijke stoofpot met bier en peperkoek is een echte topper voor als je eters krijgt. Ik heb deze gemaakt voor kerst omdat het makkelijk is om voor veel mensen te serveren. Zeker als je een slowcooker hebt is dit ideaal omdat je het dan aan kunt zetten terwijl je boodschappen gaat doen of gaat werken. Je snijdt alles, gooit het in de slowcooker, wacht 8 uur en daar is je overheerlijke stoofpot al. Maar in een pan is het ook een fijn gerecht, dan mag je meer water gebruiken en de kooktijd verkorten.

Serveer er wat pastinaakpuree of, als je er liever wat krokants bij wilt doen, aardappelrozetjes uit de oven bij en nog een bijgerecht met groenten uiteraard. Dan maak je van een stoofpot met bier en peperkoek een volwaardige maaltijd. Ik maak altijd extra veel zodat ik nog meerdere porties in kan vriezen voor later. Geniet er lekker van met elkaar!

Ik heb onlangs een e-book vol met kerstrecepten gemaakt: kerstmenu maken zonder stress, voor maar €5,- krijg je maar liefst 58 recepten, bereidings-, serveer-, en budgettips. 

stoofpot met bier en peperkoek

Stoofpot met bier en peperkoek

Deze stoofpot zit boordevol smaak, probeer hem zeker uit!
4.86 van 7 beoordelingen
Voorbereiding 15 minuten
slowcooker (lage stand) 8 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 4

keukenapparatuur

  • 1 slowcooker (of je gebruikt een gewone pan, in dat geval is 2 uur stoven voldoende, gebruik dan wel meer vocht)

Ingrediënten
  

  • 1 kg. sukadelappen
  • 300 ml. donkere trappist (bijv. La Trappe dubbel)
  • 2 stuks winterpeen
  • 2 stuks ui
  • 2 sneetjes peperkoek
  • 4 takjes platte peterselie
  • 1,5 el. tijm
  • 2 stuks laurierblad
  • 1 el. mosterd

optioneel om de saus op het eind wat dikker te maken

  • 1 snee oud brood (of een Maizena papje)

Instructies
 

  • Snij het vlees in stukjes (ongeveer 2 bij 2 cm.). Je kunt het vlees eerst aan bakken in een braadpan, dat is wel lekkerder, maar als je een slowcooker gebruikt is het ook wel heel prettig om het gewoon zo in de slowcooker te doen. Lekker makkelijk.
  • Snij de winterpenen in plakjes, de uien in grove stukken en de peperkoek in blokjes.
  • Snij de peterselie wat kleiner en doe vervolgens alle ingrediënten in de slowcooker.
  • Doe er nog flink wat peper door, zout naar smaak (of een half rundvleesbouillonblokje) en zet aan op lage stand (8 uur stoven).
  • Na 8 uur proef je even, voeg je nog wat kruiden toe zo nodig en kijk je of de saus de juiste dikte heeft. Is het nog te dun? Voeg dan de broodkruimels of Maizena papje toe. Serveer met met een pureetje of aardappelrozetjes.
Trefwoord Bier, Peperkoek, vlees, Wortelen
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven