Dit is supermakkelijk om voor veel mensen te serveren, vandaar dat ik dit een perfect hoofdgerecht vind voor kerst. Zeker als je een slowcooker hebt is dit ideaal (ik heb meestal wel een slowcooker te koop in mijn shop). 😃 Je snijdt alles, gooit het in de slowcooker, wacht 8 uur en daar is je overheerlijke stoofpot al. Doe er wat pastinaakpuree of, als je er liever wat krokants bij wilt doen, aardappelrozetjes uit de oven bij en nog een bijgerecht met groenten uiteraard. Bijvoorbeeld sperzieboontjes met uitgebakken spekjes. Met kerst mag je altijd wat meer uitpakken vind ik. Geniet er lekker van met elkaar!

Stoofpot met bier en peperkoek
Deze stoofpot zit boordevol smaak, probeer hem zeker uit!
Nog geen beoordeling
Voorbereiding 15 minuten min
slowcooker (lage stand) 8 uur uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 4
keukenapparatuur
- 1 slowcooker (of je gebruikt een gewone pan, in dat geval is 2 uur stoven voldoende, gebruik dan wel meer vocht)
Ingrediënten
- 1 kg. sukadelappen
- 300 ml. donkere trappist (bijv. La Trappe dubbel)
- 2 stuks winterpeen
- 2 stuks ui
- 2 sneetjes peperkoek
- 4 takjes platte peterselie
- 1,5 el. tijm
- 2 stuks laurierblad
- 1 el. mosterd
optioneel om de saus op het eind wat dikker te maken
- 1 snee oud brood (of een Maizena papje)
Instructies
- Snij het vlees in stukjes (ongeveer 2 bij 2 cm.). Je kunt het vlees eerst aan bakken in een braadpan, dat is wel lekkerder, maar als je een slowcooker gebruikt is het ook wel heel prettig om het gewoon zo in de slowcooker te doen. Lekker makkelijk.
- Snij de winterpenen in plakjes, de uien in grove stukken en de peperkoek in blokjes.
- Snij de peterselie wat kleiner en doe vervolgens alle ingrediënten in de slowcooker.
- Doe er nog flink wat peper door, zout naar smaak (of een half rundvleesbouillonblokje) en zet aan op lage stand (8 uur stoven).
- Na 8 uur proef je even, voeg je nog wat kruiden toe zo nodig en kijk je of de saus de juiste dikte heeft. Is het nog te dun? Voeg dan de broodkruimels of Maizena papje toe. Serveer met met een pureetje of aardappelrozetjes.
Trefwoord Bier, Peperkoek, vlees, Wortelen
