Taco’s met zalm en mango

Taco's met zalm en mango

Deze heerlijke taco’s met zalm en mango heb ik voor de hele familie gemaakt. Ik zocht een gerecht wat ook voor wat kleinere kinderen lekker is en waarbij dus iedereen kan genieten. De cherrytomaatjes, avocado en mango zijn eigenlijk veel te veel om in de taco’s te krijgen, maar die zijn ook heel lekker als bijgerecht natuurlijk. 

Zalm uit de oven

De zalm heb ik met paprikapoeder en peper bedekt en in de oven gebakken. De vis is al goed vet dus insmeren met olie is niet nodig. Hij valt vervolgens heerlijk uit elkaar zodat je stukken kunt verdelen over de taco’s. 

Snel aan tafel

Ik vind het fijn als ik met familie of een groep vrienden snel aan tafel kan, zo kan ik mee kletsen en genieten. Deze taco’s met zalm en mango zijn binnen een half uur klaar dus ideaal voor een etentje met een zomers tintje. 

 

Taco's met zalm en mango

Taco’s met zalm en mango

Verrukkelijke gezonde taco's met hangop, een toppertje voor in het zonnetje!
Nog geen beoordeling
Bereiding 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 6 stuks taco
  • 1 stuk avocado
  • ½ stuk mango
  • ½ stuk komkommer
  • 75 gram cherrytomaatjes
  • 2 stuks zalmfilets
  • 3 eetlepels hangop (gewoon yoghurt kan ook)
  • 20 gram verse koriander
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 stuk limoen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op zo’n 180 graden.
  • Vet een ovenschaal in en leg de zalmfilets met de huid naar beneden in de schaal.
  • Doe er de paprikapoeder en peper naar smaak op en bak in 9 minuten boterzacht.
  • Ondertussen kun je de avocado in stukjes snijden en de cherrytomaatjes in vieren. Doe ze samen in een schaaltje met een beetje limoensap tegen het verkleuren.
  • Snij de mango in kleine stukjes en de komkommer ook. De komkommer snij je eerst in de lengte door, dan schraap je met een lepel het hart eruit en kun je de rest in blokjes snijden.
  • Doe de blokjes mango (alles moet echt klein zodat je zoveel mogelijk in de taco’s kunt krijgen ;)) en de blokjes komkommer samen in een ander schaaltje met een gedeelte van het sap van de limoen.
  • Doe de eetlepels hangop met kleingesneden koriander en het sap van 1/4 van de limoen in een schaaltje en meng met een lepel. 
  • Bak ook de taco’s af volgens verpakking (het is niet erg als de zalm ondertussen afkoelt). 
  • Bouw de taco’s op door er wat van de avocado/tomaat, komkommer/mango, zalm, wat yoghurtdip en verse koriander in te doen.
  • Succes met niet knoeien! ??
Trefwoord Hangop, Mango, Taco, Zalm
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven