Dit Turks brood met kip is een heerlijk weekendrecept, als avondmaaltijd maar ook voor de lunch. En natuurlijk heb ik bij deze romige kip ook nog wat groenten ‘verstopt’, niet echt heel goed verstopt trouwens 😉. Dit is echt zo’n simpel gerecht voor in het weekend! Het is lekker snel klaar en je krijgt toch nog wat groenten binnen (voor de smaak en de nodige vitamientjes). Peter en ik hebben een half gevuld brood met z’n tweetjes op maar in het recept heb ik de porties wat groter gemaakt. Een heel Turks brood voor 3 personen. We hadden net voldoende gegeten toen we ieder een kwart op hadden, maar het was net aan de krappe kant. Mocht je in de avond nog wat willen snacken, óf dit broodje voor de lunch eten, dan is ieder een kwart wel een heel goede optie!

Turks brood met kip
Ingrediënten
- 1 stuk Turks brood
- 300 gram kipfilet
- 250 gram champignons
- 300 gram spinazie (uit de diepvries)
- 100 gram zuivelspread bieslook of fijne kruiden
- 3 stuks bosui
- 1 el. tijm
Instructies
- Laat de spinazie wat ontdooien en snij in de kip in stukjes.
- Maak de champignons en bosui schoon en snij in plakjes.
- Doe een beetje olijfolie in een pan, bak daarin het witte gedeelte van de bosui, de champignons en de kip.
- Als de spinazie nog niet ontdooid is, zet deze dan even in de magnetron en voeg ontdooid toe een de pan.
- Voeg de tijm, wat peper en de zuivelspread toe aan de pan.
- Snij het brood door en pluk wat brood uit de onderkant zodat de vulling zo meteen goed blijft liggen.
- Roer alles goed door zodat de zuivelspread goed verdeeld is. Doe de vulling in het brood en verdeel er nog wat van de groene gedeeltes van de bosui over.
