Ik heb een heerlijke vegetarische pizza met spinazie, gekookte eieren en kaas gemaakt. Uiteraard heb ik, naast eieren, ook kaas toegevoegd, voor mij geen pizza zonder kaas. Deze vegetarische topper heb je in een half uurtje op jouw eigen eettafel staan. Ik heb deze net na Pasen gemaakt met de overgebleven gekookte eieren. Lekker budgetvriendelijk dus doordat ik kon koken met leftovers. Ik heb deze keer verse spinazie gebruikt maar je kunt ook diepvriesspinazie gebruiken. Dat is ook alweer wat goedkoper. Let jij ook wat meer op de prijzen nu alles zo duur is geworden? Door vaker vegetarisch te eten bespaar je al flink wat boodschappengeld heb ik gemerkt.
Ik heb op deze vegetarische pizza met spinazie, cottage cheese gebruikt en tijm. Dat brengt de spinazie, samen met de geraspte kaas en goede olijfolie mooi op smaak.
Vegetarische pizza met spinazie
Ingrediënten
- 1 rol Flammkuchendeeg
- 200 gram cottage cheese
- 400 gram verse spinazie
- 1 tl. tijm
- 50 gram geraspte kaas
- 4 stuks eieren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-onderwarmte).
- Kook de eieren voor een minuut of 10.
- Meng de cottage cheese met 1 el. olijfolie (1 eetlepel voor 2 personen), de tijm en wat peper naar smaak.
- Verwarm in een koekenpan wat olie en laat de spinazie in delen slinken. Voeg wat peper toe.
- Leg het deeg op een bakplaat (een ovenpapiertje zit er vaak al onder) en verdeel de cottage cheese.
- Strooi de helft van de kaas over de cottage cheese. Doe dan de spinazie er op en eindig met de rest van de kaas. Zet voor 15 minuten in de oven.
- Ondertussen schil en snij je de eieren. Als de pizza klaar is leg je de eitjes er op.