Een basisrecept voor groene pesto is altijd handig! Je hebt deze dip in een kwartier klaar en je kunt groene pesto voor veel gerechten gebruiken. Je kunt bruschetta’s ermee insmeren, als dip voor bij brood of toastjes gebruiken, in een pastagerecht verwerken of door brooddeeg kneden. Allemaal even lekker! Eet jij vaak pesto en waar eet je het dan vaak doorheen/op?
Basisrecept: groene pesto
5 van 1 beoordeling
Bereiding 15 minuten min
Gang Borrelhapje
Keuken Italiaans
Porties 4
keukenapparatuur
- 1 keukenmachientje (of vijzel)
Ingrediënten
- 20 gram verse basilicum (ongeveer 1 plant)
- 30 gram Grana Padano
- 10 gram pijnboompitten
- 0,5 teen knoflook
- 2 tl. citroensap
- 5 el. extra vierge olijfolie
Instructies
- Als je ongeroosterde pijnboompitten hebt dan moet je ze eerst roosteren in een droge pan. Laat volledig afkoelen voordat je ze gebruikt.
- Doe alle ingrediënten in de keukenmachine of vijzel en voeg naar smaak zout en peper toe. Maal alles goed door elkaar.
- Buon appetito!
Trefwoord Basilicum, Basisrecept, Parmezaanse kaas, Pesto