Deze heerlijke pizzaatjes zijn super om te serveren tijdens de Paasbrunch met allerlei andere broodjes, sandwiches en gekookte eitjes. Want een warm hapje vind ik altijd een must bij Pasen. Daar heb ik deze bladerdeegpizzaatjes voor gemaakt, maar ook tijdens de avondmaaltijd zijn ze goddelijk hoor! Lekker een salade erbij dan heb je weer een volwaardige maaltijd. Dan is dit recept goed voor 2 personen, ik zou er dan alleen geen 6 gebakken eitjes bij maken hoor! Ieder één is dan wel voldoende.

Bladerdeegpizzaatjes met asperges en een gebakken eitje
Dit is weer eens wat anders dan de standaard pizza!
5 van 1 beoordeling
Bereiding 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 6 pizzaatjes
Ingrediënten
- 6 plakjes bladerdeeg
- 6 stuks eieren
- 1 theelepel citroensap
- 150 gram hamreepjes
- 100 gram aspergetips
- 200 gram cottage cheese
- 1 eetlepel bieslook
Instructies
- Verwarm de oven voor op 240 graden (boven- en onderwarmte).
- Meng de cottage cheese met 2 el. lekkere olijfolie, wat peper (evt. zout), 1 el. bieslook en een theelepel citroensap.
- Pak een bakplaat en leg er een ovenpapiertje op. Leg daar de plakjes deeg op.
- Smeer het cottagecheese-mengsel op de deegplakjes. Met de achterkant van een lepel kun je het mooi verdelen.
- Leg daar de hamreepjes op. Snij de groene asperges doormidden en leg boven op de hamreepjes.
- Verdeel een beetje olie over de pizzaatjes.
- Bak 15 tot 20 minuten af.
- Bak de eieren in kleine pannetjes zodat ze niet te ver uitlopen. Laat de dooier heel. Strooi er wat peper over en leg ze bovenop de gebakken pizzaatjes.
Trefwoord Asperges, Ei, Pizza
