Gegrilde artisjokken, burrata en peterselie-olie

Salade Burrata met brood en peterselie-olie

Zodra er weer ge-BBQ’t kan worden verzin ik allerlei grillgerechten met groenten. Ik ben namelijk dol op groenten en gebruik ze het liefst zoveel mogelijk in de recepten. Ik vind persoonlijk dat een BBQ-maaltijd uit teveel vlees bestaat. Soms zelf alleen maar. Daarom is deze salade met gegrilde artisjokken, burrata en peterselie-olie een leuke afwisseling. De groene asperges grill je ook gewoon mee op de BBQ, extra lekker!

Mocht je denken dat kruidenolie moeilijk te maken is? Dan kijk snel in het recept want het is echt puur een kwestie van mengen. Deze salade is lekker met wat brood, verse pasta of dus als bijgerecht voor een BBQ. 

Mocht het weer nog niet zo meewerken dan kun je de groenten ook gewoon in een grillpan grillen natuurlijk. Dat heb ik in dit geval gedaan omdat dit een avondmaaltijd was voor ons tweetjes. Ideaal met de vettere variant van mozzarella, de burrata, erbij. Geniet van deze heerlijke gegrilde artisjokken, burrata en peterselie-olie. 

Salade Burrata met brood en peterselie-olie

Gegrilde artisjokken, burrata en peterselie-olie

Een bijzonder gerecht met ongeveer 325 gram groenten per persoon.
Nog geen beoordeling
Bereiding 20 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

keukenapparatuur

  • 1 Staafmixer
  • 1 grillpan (of gebruik je BBQ)

Ingrediënten
  

  • 1 pot gemarineerde artisjokharten
  • 350 gram grote groene asperges
  • 100 gram veldsla
  • 1 bol burrata

Voor de peterselie-olie

  • 1 deciliter olijfolie (extra vierge)
  • ½ bosje gehakte platte peterselie
  • 1 teentje geperste knoflook
  • ¼ stuk citroen (voor het sap)

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten voor de olie in een kom en meng met een staafmixer, proef of je nog wat toe wilt voegen.
  • Laat de artisjokharten even uitlekken in een vergiet en snij ze dan doormidden. Doe er wat zout en peper op en bak in een hete grillpan.
  • Ook de groene asperges snij je een keer door (haal het laatste, droge puntje van de onderkant af) en met een beetje olie gril je die ook totdat ze mooie streepjes krijgen.
  • Leg wat veldsla op een bord, doe daar de groentes op en de burrata.
  • Giet flink wat peterselie-olie er overheen om het af te maken.
  • Het is lekker om er wat brood bij te eten maar verse pasta lijkt me ook een heerlijke combi! Of eet het lekker als bijgerecht.
Trefwoord Artisjok, Asperges, bbq, Burrata
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven