Het zonnetje is er weer! En dat vraagt om heerlijke, frisse lente-gerechten zoals deze salade. Mocht je denken dat kruidenolie moeilijk te maken is zelf? Dan kijk snel naar het recept want het is echt puur een kwestie van mengen . Deze salade is lekker met wat brood, verse pasta of als bijgerecht voor de BBQ. De artisjokken en asperges grill je dan ook lekker op de BBQ zelf.

Gegrilde artisjokken, burrata en peterselie-olie
Een bijzonder gerecht met ongeveer 325 gram groenten per persoon.
Nog geen beoordeling
Bereiding 20 minuten min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen
keukenapparatuur
- 1 Staafmixer
- 1 grillpan (of gebruik je BBQ)
Ingrediënten
- 1 pot gemarineerde artisjokharten
- 350 gram grote groene asperges
- 100 gram veldsla
- 1 bol burrata
Voor de peterselie-olie
- 1 deciliter olijfolie (extra vierge)
- ½ bosje gehakte platte peterselie
- 1 teentje geperste knoflook
- ¼ stuk citroen (voor het sap)
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor de olie in een kom en meng met een staafmixer, proef of je nog wat toe wilt voegen.
- Laat de artisjokharten even uitlekken in een vergiet en snij ze dan doormidden. Doe er wat zout en peper op en bak in een hete grillpan.
- Ook de groene asperges snij je een keer door (haal het laatste, droge puntje van de onderkant af) en met een beetje olie gril je die ook totdat ze mooie streepjes krijgen.
- Leg wat veldsla op een bord, doe daar de groentes op en de burrata.
- Giet flink wat peterselie-olie er overheen om het af te maken.
- Het is lekker om er wat brood bij te eten maar verse pasta lijkt me ook een heerlijke combi! Of eet het lekker als bijgerecht.
Trefwoord Artisjok, Asperges, bbq, Burrata
