Gevuld broodje kip ketjap is bij ons altijd een feestje! En niet alleen lekker om als lunch te eten maar ook super als avondmaaltijd. Dan eet je er gewoon een uitgebreidere salade bij bijvoorbeeld. Heb jij ook zo’n dag in de week dat je heel simpel eet? Wij hadden dat vroeger op zaterdag, gewoon brood met wat warms erbij. Dit is een perfect recept voor zo’n dag. Snel klaar en heel smaakvol met de Aziatische smaakmakers!
Als topping kun je stukjes augurk, gebakken uitjes of de groene stukjes van de bosui gebruiken. Geniet van dit heerlijke gevuld broodje kip ketjap.
Gevuld broodje kip ketjap
Als lunchbroodje of als avondmaaltijd!
4.34 van 9 beoordelingen
Bereiding 15 minuten min
Gang lunch
Keuken Aziatisch
Porties 2 broodjes
calorieën 475 kcal
Ingrediënten
- 2 stuks luxe harde broodjes
- 200 gram kippendijen
- 3 el. ketjap
- 1 el. chilisaus
- 1 teen knoflook
- 1 tl. gemberpoeder (of een stukje verse gember)
- 3 stuks bosui
- 100 gram komkommer
Instructies
- Doe de ketjap, gember, geperste of kleingesneden knoflook, chilisaus met wat peper en een eetlepel (rijst)olie in een schaaltje en meng goed. Je rekent per 2 broodjes 1 eetlepel olie.
- Snij de bosuitjes in ringetjes en de kip in ongeveer even grote stukjes.
- Doe de kip bij de marinade en laat even staan.
- Snij de komkommer in de lengte door en schraap de kern eruit met een lepeltje. Snij dan in blokjes.
- Bak de bosui in een klein beetje olie, doe er dan de kipstukjes bij en bak gaar.
- Hol de broodjes een klein beetje uit, doe de kip er in en serveer met de frisse komkommer.
- Ook lekker met wat augurkjes erbij!
Trefwoord Brood, Kip, komkommer