Griekse vegetarische traybake

Griekse traybake

Deze Griekse vegetarische traybake heb ik gemaakt met (wederom) lekker veel groenten. Ik heb broccoli en rode ui gepakt, die worden in Griekenland veelvuldig gebruikt. Sowieso koop en eet ik vaak rode uien omdat ik ze lekkerder vind maar ook omdat mijn ogen daar minder van gaan tranen.

Ik heb deze keer voor een vegetarische vleesvervanger gekozen, dat doe ik niet heel vaak, meestal kies ik voor kaas, noten, ei of peulvruchten om vlees en vis te vervangen. Kijk ook maar eens bij mijn andere vegetarische recepten. Vleesvervangers zijn ook prima trouwens, maar bevatten vaak veel zout dus daarom neem ik ze niet zo vaak. Als je vleesvervangers op basis van soja koopt zit je overigens qua eiwitten meestal wel goed. Deze vegetarische shoarma is extra lekker geworden omdat ik het eerst gemarineerd heb.

Geniet van deze Griekse vegetarische traybake! En wil je toch liever echte shoarma, dan is de bereiding ervan hetzelfde.

Griekse vegetarische traybake

Griekse vegetarische traybake

Deze makkelijke traybake is goed voor 325 gram groenten per persoon!
5 van 1 beoordeling
Bereiding 15 minuten
Oventijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Grieks
Porties 2
calorieën 530 kcal

Ingrediënten
  

  • 500 gram broccoli
  • 400 gram aardappelen
  • 2 stuks rode ui
  • 175 gram vegetarische shoarma
  • 1 teen knoflook
  • 3 tl. paprikapoeder
  • 2 el. Griekse kruiden (mengsel van oregano, tijm en peper)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (boven en onder warmte).
  • Meng de shoarma met de paprikakruiden en een eetlepel olijfolie per 2 personen.
  • Was en snij de aardappelen in grove stukken, laat de schil zitten voor de vezels en vitaminen (behalve als de aardappelen veel uitlopers hebben of de schil groen gekleurd is, dan moet je ze eerst schillen).
  • Verdeel de helft van de Griekse kruiden en een eetlepel olie (per 2 personen) met de geperste knoflook erover, roer om, en zet in de oven voor 15 minuten.
  • Maak de uien schoon en snij in grove stukken.
  • Was ook de broccoli en snij in ongeveer even grote stukken.
  • Voeg na 15 minuten de uien, broccoli, de rest van de Griekse kruiden en een eetlepel olie (per 2 personen) aan de traybake toe en bak 5 minuten in de oven.
  • Roer alles weer een keer om en voeg de vegetarische shoarma toe. Bak voor 10 minuten.
  • Geniet van deze heerlijke traybake!
Trefwoord Aardappelen, Broccoli, vegetarisch
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven