Deze heerlijke hachee met appel en peperkoek heb ik in de slowcooker gemaakt. Dat is zo makkelijk! Ik gebruik de slowcooker eigenlijk veel te weinig. Heb je er geen? Dan kun je dit stoofvlees natuurlijk ook gewoon in een pan maken. Je gebruikt dan wat meer water en een kortere stooftijd. Ik denk dat 3 uur dan voldoende zal zijn.
Rundvlees vanuit de Chinese voedingsleer
In rundvlees/vlees in het algemeen zitten essentiele eiwitten die andere producten niet of nauwelijks kunnen vervangen. Rundvlees zorgt voor opbouw en aanmaak van bloed, wat voor kracht en energie zorgt. Je zorgt hiermee ook voor een betere stroming van Qi (levenskracht). Omdat de Chinese voedingsleer rundvlees adviseert, vooral aan vrouwen, eet ik af en toe een heerlijk stuk vlees. En deze hachee met appel is ook nog eens heel erg lekker (en door de langzame bereidingswijze zit het boordevol qi).

Hachee met appel
keukenapparatuur
- 1 slowcooker (of een goede braadpan)
Ingrediënten
- 750 gram runderriblappen
- 3 stuks uien
- 2 tenen knoflook
- 100 ml. water (in pan: 500 ml.)
- 1 stuk runderbouillonblokje (minder zout)
- 1 stuk appel
- 3 el. rode wijnazijn
- 1 plak peperkoek
- 3 stuks laurierblad
- 3 stuks kruidnagel
- 1 handje verse peterselie
Instructies
- Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is voordat je het gaat gebruiken.
- Snij het vlees in stukken en bak eerst even aan in een gewone pan met wat (room)boter en de knoflook (kleingesneden of geperst).
- Daarna mag je de bruingebakken stukjes in de slowcooker doen samen met het water, azijn, bouillon en alle kruiden (of je laat het in de pan zitten) en zet aan op de hoge stand.
- Snij de uien en appel klein. Voeg de stukjes ui toe aan de pan/slowcooker. De stukjes appel hou je nog even apart. Voeg ook wat peper naar smaak toe.
- Na 4 uur voeg je de stukjes appel toe en stukjes peperkoek toe.
- Na 5 uur stoven is de hachee klaar! Haal de laurierblaadjes en kruidnagels eruit. Maak eventueel dikker met wat broodkruim of wat meer peperkoek.