Lasagne met pompoen en salie

Lasagne met pompoen en salie

Deze lasagne met pompoen en salie én twee soorten kaas is ontzettend lekker geworden. Kun jij goed smaken combineren? De voorproever (mijn man) en ik misten iets bij de lasagne die op de foto staat. Een smaakversterker in de vorm van een wat pittiger kaasje ofzo. Ik had namelijk deze lasagne met pompoen en salie bedacht en het leek me lekker om dat met gesmolten kaas er bovenop te doen. Ik heb toen mozzarella gebruikt, dat zie je ook op de foto, maar na het eten hiervan denken wij eerder aan geitenkaas i.p.v. mozzarella. Ik heb dit recept dus al aangepast met geitenkaas er bovenop in plaats van de mozzarella. Ook Parmezaanse kaas zou hierbij heel lekker zijn, als het maar een iets pittiger kaasje is.

Op zoek naar nog meer recepten met pompoen? Ik heb er ondertussen al flink wat op deze website gezet want als je een hele pompoen hebt gekocht wil je de andere helft ook nog opmaken natuurlijk.

Waarmee zou jij deze, toch al geslaagde, lasagne met pompoen en salie naar een hoger level trekken? Laat het me onder het recept in de reacties weten! Dan ga ik die variant ook eens proberen.

Lasagne met pompoen en salie

Lasagne met pompoen en salie

Dit vegetarische pastarecept is goed voor 250 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Bereiding 20 minuten
Oventijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 620 kcal

Ingrediënten
  

  • 8 stuks verse lasagnebladen
  • 400 gram pompoenblokjes (een halve pompoen=500 gr.)
  • 100 gram geraspte wortel
  • 200 gram cottage cheese (=hüttenkäse)
  • 50 gram geraspte geitenkaas
  • 1 el. salie
  • 1 tl. tijm

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de grote pompoenblokjes nog eens door zodat ze ongeveer even groot zijn. Leg de pompoenstukjes, gemengd met een eetlepel olie en wat zwarte peper, op een ovenpapiertje in de oven. Bak voor zo’n 10 minuten.
  • Doe de cottage cheese in een schaaltje en voeg een beetje olijfolie, de helft van de salie en wat peper toe.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Maak 2 lasagnebladen goed nat onder de kraan en leg op de bodem van de ovenschaal.
  • Doe daar de helft van de pompoen en de helft van de cottage cheese op.
  • Leg dan weer 2 natgemaakte lasagnebladen daar bovenop.
  • Leg daar de geraspte wortel op en de rest van de cottage cheese.
  • Dan weer 2 natte lasagnebladen. Leg daar de rest van de pompoen op met de rest van de salie.
  • Als laatste leg je twee natte lasagnebladen en eindig je met de geitenkaas en tijm.
  • Bak voor zo’n 15 tot 20 minuten af (totdat de pompoen helemaal gaar is).
Trefwoord Pompoen, Salie, vegetarisch, Wortelen
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven