Ik eet niet supervaak tofu omdat ik de smaak wat saai vind, vooral mijn persoonlijke voorproever (mijn man) houdt er echt niet van. Gelukkig viel deze oosterse omelet met knapperige tofu en lekker veel groenten wel in de smaak!
Dit keer heb ik de tofu mooi knapperig kunnen krijgen en dat verandert de zaak helemaal. Het is namelijk vooral de textuur waar de voorproever (Peter) niet zo van houdt en deze is daarom met vlag en wimpel door de keuring heen gekomen. Er zitten veel groenten en weinig kcal. in aangezien het vooral natuurlijke producten zijn die ik heb gebruikt. Omdat het recept net wat langer duurt dan een half uur heeft het net niet de categorie snel en slank gehaald.
Ik heb heel veel kruiden gebruikt in deze oosterse omelet met knapperige tofu, daardoor is het echt goed op smaak. Je kunt het uiteraard combineren met de groenten die in het seizoen zijn en die je lekker vindt. Zo past deze omelet ook prima binnen de Chinese voedingsleer. Hier in huis is dit een blijvertje!
Oosterse omelet met knapperige tofu
Ingrediënten
De groentes:
- 450 gram oosterse groenten
- 1 eetlepel ketjap
- 1 teen geperste knoflook
- ½ eetlepel sesamolie
- 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes
Voor de omeletjes:
- 3 stuks eieren
- 1 eetlepel water
- 1 theelepel maizena
- 1 theelepel knoflookpoeder
Voor de tofu:
- 1 blok stevige tofu (dus niet de ‘silky’)
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels kerriepoeder
Instructies
- Leg de tofu in een schone theedoek tussen twee borden met een gewicht er op (een kilo rijst, potten appelmoes of een zware pan bijv.) en laat een tijdje liggen zodat het water er goed uit is. Zeker een half uur maar je kunt dit ook al wat eerder in de koelkast zetten.
- Snij de tofu in blokjes en meng alle kruiden en verdeel dan over de tofu zodat elk blokje voldoende kruiden heeft, maak wat lepels olie heet in een pan en bak dan de tofu knapperig. Elke kant van het blokje moet wel een aantal minuten bakken om knapperig te worden.
- Ondertussen doe je de geperste knoflook in een andere pan met olie, dan voeg je de groentes toe, bak even goed op hoog vuur en uiteindelijk doe je de ketjap en sesamolie er nog bij. Haal dan van het vuur.
- Kluts de eieren goed los, voeg dan in een ander bakje het water aan de maïzena toe en roer nog even goed door.
- Giet bij de eieren en doe er de knoflookpoeder bij. Klop met een garde zodat het echt goed gemengd is.
- Doe een beetje vet in een pannetje op laag vuur en gaar de twee omeletten.
- Doe het groentenmengsel op je omelet, daar de knapperige tofu op en voeg er evt. nog wat sesamzaadjes aan toe.