Kokosmelk in de pompoensoep is hier zo ongeveer standaard 😍. Maar nu dacht ik daar dus ook nog wat korianderzaad, verse koriander, sesamzaadjes en een druppie sesamolie aan toe te voegen…..superlekker!! Ik ben heel benieuwd wat je van deze combi vindt en of je nog andere ingrediënten weet die er goed in passen? Hier in huis was dit (toevallig vegan geworden) recept heel geslaagd.
Oosterse pompoensoep
Deze zalige soep bevat 135 gram groenten per kom.
Nog geen beoordeling
Bereiding 30 minuten min
Gang Soep
Keuken Aziatisch
Porties 4 kommen
calorieën 125 kcal
keukenapparatuur
- 1 Staafmixer
Ingrediënten
- 500 gram oranje pompoen (hokkaido pompoen)
- 125 gram aardappelen
- 1 stuk sjalot
- 100 ml. kokosmelk
- 1 stuk groentebouillonblokje (minder zout)
- 500 ml. water
- 1 teen knoflook
- 10 gram verse koriander
- 1 tl. korianderzaad
- 1 el. sesamzaadjes (zwart)
- 0,5 el. sesamolie
Instructies
- Was de (halve) pompoen goed en maak de binnenkant schoon, snij eerst in plakken met een scherp mes en daarna in blokjes. Je hoeft de pompoen niet te schillen.
- Schil de aardappelen en snij ook in blokjes. De sjalot mag je snipperen.
- Doe de gesnipperde ui in een pan met wat olijfolie op het vuur, bak glazig.
- Pers de teen knoflook en bak even mee.
- Vervolgens voeg je de aardappelen en pompoen toe.
- Maal de korianderzaad en voeg toe aan de pan met wat zwarte peper naar smaak.
- Doe vervolgens het water en bouillonblokje erbij en laat zo’n 10 minuutjes koken.
- Doe dan de kokosmelk en sesamolie erbij en verwarm kort.
- Pureer de soep met een staafmixer. Proef dan even of je vindt dat er nog wat van een ingrediënt of zout of peper bij zou moeten.
- Dien op met de verse koriander en sesamzaadjes er bovenop.
Trefwoord kokos, Pompoen, sesam