Ossenstaart-stoofpot met winterpeen en knolselderij

Ossenstaart stoofschotel op een tafelkleed met uien en winterpeen

Ik hou heel erg van stoofpotjes, zeker in de winter. En ik moet zeggen….dit is toch echt wel één van de lekkerste die ik ooit gemaakt heb! 🥰 Zóveel smaak! Ik heb het in een slowcooker gemaakt (dan moet het wel stukken langer op), als je dat ook gaat doen bak dan eerst even het vlees aan in een pan om het vervolgens met de rest van de ingrediënten over te doen (er is minder bouillon nodig overigens als je een slowcooker gebruikt, zo’n 1/3 minder). Dit recept is geschreven voor een reguliere bereiding in een braadpan omdat niet iedereen een slowcooker heeft. Eet dit lekker samen met een pureetje of wat brood bijvoorbeeld. Wat is jouw lievelings-stoofgerecht? 

Ossenstaart stoofschotel op een tafelkleed met uien en winterpeen

Ossenstaart-stoofpot met winterpeen en knolselderij

Lekker stoofpotje met ossenstaart, met ongeveer 150 gram groenten per persoon.
Nog geen beoordeling
Bereiding 30 min
Stooftijd 3 uur 30 min
Totale tijd 4 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 650 gram ossenstaart
  • 100 gram gerookte spekreepjes
  • ½ stuk knolselderij (in blokjes)
  • 1 stuk winterpeen
  • 1 stuk ui (gesnipperd)
  • 1 teen geperste knoflook
  • 1 eetlepel paprikakruiden
  • 3 takjes verse tijm
  • 500 mililiter runderbouillon (gemaakt met een 1/2 bouillonblokje ‘minder zout’)
  • 1 handje broodkruim
  • 1 handje verse peterselie (optioneel)

Instructies
 

  • Verhit wat olie en een klontje boter in een braadpan. 
  • Bak de stukken ossenstaart daarin bruin, voeg wat peper toe. Haal uit de pan en zet even apart.
  • Bak dan de spekjes knapperig en de ui en knoflook daarna ook even aan in dezelfde pan. Doe dan ook de winterpeen erbij. 
  • Voeg de bouillon, tijm, paprikakruiden toe en leg de ossenstaart weer terug in de pan.
  • Je kunt een halve snee brood uit de diepvries verkruimelen of een handje broodkruim toevoegen.
  • Stoof dit alles voor zo’n 3 uur.
  • Doe dan de blokjes knolselderij erbij en kook nog zo’n 30 minuten. 
  • Haal dan het vlees van de botten, verwijder de botten en de takjes van de tijm.
  • Voeg wat verse peterselie toe.
  • Lekker met een pureetje of vers afgebakken brood.
Trefwoord Knolselderij, Ossenstaart, Stoofpot, Winterpeen, Wortelen
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top