Ik heb een heerlijke pastasalade met burrata en casselerrib gemaakt. Wij hebben hier twee dagen van gegeten omdat ik weinig tijd had en dat is met zo’n gerecht perfect! Ik heb deze keer geen echte saus gemaakt voor door de pasta, maar een goede olie gebruikt en verse salie.
Verse salie en pasta
Ik vind verse salie superlekker in combinatie met kip of pasta. Salie is een niet zoveel gebruikt kruid dus misschien ken je het nog niet? Probeer deze pastasalade met burrata en casselerrib dan zeker eens, ik ben heel benieuwd wat jij ervan vindt!
Vegetarische variant
Natuurlijk kun je deze pasta ook heel makkelijk vegetarisch maken door de casselerrib er niet in te doen. In dat geval zou ik per 2 personen een bol burrata rekenen. Anders heb je wellicht niet voldoende gegeten. Geniet van deze heerlijke en snelle pastasalade!
Pastasalade met burrata en casselerrib
Ingrediënten
- 300 gram (volkoren) pasta
- 1 bol burrata
- 100 gram casselerrib
- 500 gram cherrytomaatjes
- 3 stuks bosui
- 75 gram rucola
- 4 takjes verse salie
- 4 el. olijfolie (extra vierge)
Instructies
- Kook de pasta volgens verpakking en laat afkoelen (je kunt eventueel bij het afgieten er wat koud water overheen gieten, maar gewoon afkoelen is lekkerder).
- Was en snij de cherrytomaatjes doormidden. De rucola kun je, zo nodig, ook wat kleiner snijden.
- De bosuitjes mogen in ringen worden gesneden en ook de salie-blaadjes mag je wat kleiner maken.
- Doe, per persoon, een eetlepel goede olijfolie in een steelpan en bak daar de stukjes salie even in. Roer het grootste gedeelte (inclusief de olie) vervolgens door de afgekoelde pasta samen met de gesneden groenten.
- Eindig met de burrata, stukken casselerrib en wat zwarte peper naar smaak.