Plaattaart met pompoen

plaattaart met pompoen

Weer een halve pompoen over 😅. Die dingen zijn best wel groot en als ik een pan soep heb gemaakt heb ik vaak een andere helft waar ik wat anders mee wil doen. Nou dacht ik, pompoen is zoet, kaas is zout, balsamico wat zurig, combineren die boel! En dat pakte echt heel goed uit! Probeer het ook eens! Peter (houdt niet van pompoen….althans, vóór deze herfst niet😉) vond het zelfs lekker 👍🏼. Wat doe jij met overgebleven pompoen? 

pizza met pompoen

Plaattaart pompoen

Deze plaattaart bevat 270 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Bereiding 20 min
Oventijd 15 min
Totale tijd 35 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 700 kcal

Ingrediënten
  

  • 0,5 stuk flespompoen (1000 gram per pompoen)
  • 1 rol flammkuchendeeg
  • 1 bol mozzarella (200 gram per bol)
  • 15 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 40 gram rucola
  • 1 el. balsamico
  • 1 el. rozemarijn

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snij de schoongemaakte en geschilde pompoen in blokjes en kook voor zo’n 10 minuten in water.
  • Leg het deeg op een bakplaat (een ovenpapiertje zit er meestal al onder) en leg de gaar gekookte pompoen op het deeg.
  • Verdeel er wat peper, de rozemarijn en een eetlepel olijfolie over.
  • Snij de mozzarella in stukjes en leg ook op de plaattaart tussen de pompoenstukjes in.
  • Giet de balsamico erover en bak af voor zo’n 15 minuten.
  • Haal de plaattaart uit de oven en doe de rucola en Parmezaanse kaas nog op de pizza. En evt. nog wat extra balsamico naar smaak. Buon appetito!
Trefwoord Balsamico, Parmezaanse kaas, Pompoen
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar top