Ramen met gemarineerde kip (noodlesoep)

Ramen met gemarineerde kip (noodlesoep) met stokjes

Eet je weleens (zelfgemaakte) ramen? Geen idee hoe mensen dat zonder knoeien kunnen eten 😁. Ik gebruik handen, voeten, lepel, mes, vork, stokjes, echt alles wat ik kan vinden en dan nóg druipt het langs mijn kin naar beneden 😂. Maar het is héérlijk dus heb het er graag voor over! Ik gebruik vaak bouillonblokjes of fond dus het is lekker makkelijk!!

Ramen met gemarineerde kip (noodlesoep) met stokjes

Ramen met gemarineerde kip (noodlesoep)

Heerlijk gevulde noodlesoep met 175 gram groenten per portie.
Nog geen beoordeling
Bereiding 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de bouillon:

  • 1 pot gevogeltefond
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 theelepel gemberpoeder (of een stukje verse)
  • 1 theelepel knoflookpoeder (of een klein teentje)
  • ½ theelepel korianderzaad (gevijzeld)

Overige ingredienten:

  • 1 stuk kippendij (150 gram)
  • 2 eetlepels ketjapmarinade
  • 2 stuks kleingesneden bosui
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 125 gram taugé
  • 1 pakje ramennoodles (75 gram)
  • 1 stuk ei
  • 1 eetlepel geroosterde sesam
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder

Instructies
 

  • Snij de kip in stukjes en marineer in de ketjapmarinade en 0,5 theelepel knoflookpoeder (en een beetje olie).
  • Kook de ramennoodles volgens aanwijzing op de verpakking. 
  • Doe alle ingrediënten voor de bouillon in een pan en doe er nog een pot water bij. Breng dat aan de kook en laat ook even rustig wat meer inkoken.
  • Proef tussendoor of je er nog wat kruiden of vissaus bij wil doen. Het mag een krachtige bouillon worden.
  • Kook het ei in 5 á 6 minuutjes zacht en snij de bosui en champignons alvast.
  • De sesam kun je ondertussen roosteren en de taugé kun je in een vergiet doen en met kokend water overgieten. Hierdoor blijven ze knapperig, mooi wit en een tikkie gaar.
  • Bak de kip gaar en bak de champignons ook even mee. 
  • Verdeel alles over 2 kommen, dat alles wat afgekoeld is (of niet gegaard) maakt niet uit! Als laatste doe je de kokende bouillon er overheen namelijk waardoor het alsnog verwarmd wordt (serveer de soep door een zeef als je verse gember en knoflook hebt gebruikt).
  • En uiteindelijk doe je een half ei en de sesam er op.
Trefwoord Noedels, Ramen, Soep
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top