Ik vind het maar koud!! 🍂🍁 (enorme koukleum, zo vroeg in de herfst al….😂). Maar een lekker verwarmend soepje gaat er altijd wel in toch? Zeker op deze regenachtige dagen. En een soep als deze heb je in een handomdraai op tafel. Ik heb verse krulpeterselie gebruikt maar ook gedroogde kruiden kunnen prima in een soep.

Romige paddenstoelensoep
Deze soep is goed voor 100 gram groenten per kom.
5 van 1 beoordeling
Bereiding 25 min
Gang Soep
Keuken Frans
Porties 4 kommen
calorieën 90 kcal
Ingrediënten
- 200 gram shiitakes
- 100 gram kastanjechampignons
- 100 gram zuivelspread bieslook
- 1 stuk ui
- 5 takjes krulpeterselie
- 1 teen knoflook
- 1 stuk groentebouillonblokje (minder zout)
- 1 liter water
Instructies
- Snipper de ui en pers of snij de teen knoflook klein.
- Doe een beetje olie in een pan en bak daar de ui en knoflook eventjes in.
- Maak alle paddenstoelen schoon (liefst met een borsteltje of keukenpapier en niet met water) en snij kleiner.
- Voeg toe aan de pan en bak rondom bruin.
- Voeg daarna het water, gesneden peterselie en bouillonblokje toe en breng aan de kook.
- Voeg de zuivelspread toe en zorg ervoor dat het een mooie gladde substantie wordt. Je kunt evt. ook nog wat meer zuivelspread toevoegen als je het wat dikker wilt. Schenk de soep in de kommen en leg er nog wat peterselie op.
Trefwoord champignons, Romig, zuivelspread
