Romige pasta met flespompoen, Italiaanse worst en salie

Pasta met flespompoen

Een soortgelijk gerecht heb ik vorig jaar tijdens een Italiaanse kookweek voorgeschoteld gekregen bij de welkomstlunch. Dat was zó lekker, dus heb geprobeerd het na te maken. Ik heb wel salie gebruikt, wat er bij hen niet in zat en 2 soorten vlees heb ik teruggebracht naar 1. Verder kom ik maar op 5 ingrediënten, zoals het volgens Italiaanse keuken altijd is hè! ❤️ Less is more 😊.

Pasta met flespompoen

Romige pasta met flespompoen, Italiaanse worst en salie

Deze pasta bevat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 250 gram groenten per persoon.
Nog geen beoordeling
Bereiding 30 min
oventijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen
calorieën 610 kcal

Ingrediënten
  

  • ½ stuk flespompoen (ongeveer 500 gram)
  • 150 ml kookroom light
  • 100 gram droge worst (met Italiaanse kruiden)
  • 150 gram pasta
  • 15 gram verse salie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de pompoen doormidden en haal met een lepel de zaden eruit (deze kun je evt. later roosteren, gooi ze dan niet weg).
  • Je hebt maar een halve pompoen nodig. De andere helft kun je gebruiken voor een heerlijke pompoensoep of één van de andere pompoenrecepten (cheese cake, plaattaart etc.).
  • Snij de schil weg en verdeel de pompoen in plakken. Vervolgens kun je er blokjes van snijden.
  • Vet een ovenschaal in en leg de pompoenblokjes er in, sprenkel er nog wat olie over en zet in de oven met aluminiumfolie er overheen. Bak tot ze gaar zijn (zo’n 30 minuten).
  • Kook ondertussen de pasta volgens verpakking.
  • Snij de worst in plakjes en daarna in partjes. Verwarm een koekenpan en leg de worst zonder extra vet er in. Bak bruin (maar niet te lang).
  • Zet een pannetje op het vuur en doe de kookroom er in, kook deze zachtjes wat dikker en voeg wat peper en zout naar smaak toe.
  • Haal de bruingebakken stukjes worst uit de pan. Snij de blaadjes van de salie kleiner en bak in de restjes vet van de worst.
  • Als alles klaar is giet je de room bij de pasta en ook de gebakken salie, roer even om. En voeg dan de stukjes pompoen toe.
  • Schep alles op de borden en leg daar de stukjes worst bovenop.
Trefwoord Flespompoen, Pasta, Worst
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top