Romige pasta met venkel

romige spaghetti met venkel

Romige pasta met venkel en knoflookgamba’s. Dit is de eerste keer dat ik zelf een gerecht maak met venkel. Ik heb het weleens eerder gegeten maar dan vond ik de anijssmaak vaak te sterk (ben ik niet zo van), maar nu ik het in een warm gerecht gemaakt heb…….héérlijk! Doordat je het wat langer verwarmd wordt de anijssmaak veel subtieler. Samen met de tijm en de garnalen is dit werkelijk een fantastische combinatie. Echt het proberen waard!

Ik voeg zelf geen zout toe aan dit gerecht, wij eten zoutbewust, dat kun je natuurlijk altijd doen naar smaak. Wil je de anijssmaak wat meer behouden? Dan bak je het gewoon wat korter of je houdt het zelfs gewoon rauw en maakt er een pastasalade van! Venkel kun je namelijk prima rauw eten. Hou jij van venkel?

Ik pas nooit gerechten aan maar dit recept heb ik begin februari nog eens gemaakt en toen hebben we er limoen en kaas aan toegevoegd want dat hadden we nog liggen. En dat was echt fantastisch! Dus ik ben van mijn geloof afgestapt en heb, bij deze, het recept aangepast en wat limoensap en grana padano toegevoegd. Geniet van deze vernieuwde romige pasta met venkel.

romige pasta met venkel

Romige pasta met venkel en gamba's

Dit heerlijke gerecht bevat maar liefst 250 gram groenten per persoon.
5 van 1 beoordeling
Bereiding 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 645 kcal

Ingrediënten
  

  • 125 gram spaghetti (evt. volkoren of vezelrijk)
  • 2 stuks venkel (250 gram per stuk)
  • 300 gram gamba's (diepvries)
  • 150 ml. kookroom light
  • 2 tenen knoflook
  • 3 takjes tijm (of gedroogde tijm)
  • 100 gram komkommer
  • 0,5 stuk limoen
  • 20 gram Grana Padano

Instructies
 

  • Haal de gamba's uit de diepvries (je kunt ze overspoelen met koud water, dan ontdooien ze heel snel).
  • Kook de pasta volgens verpakking.
  • Was de venkel goed en snij de (eventuele) bruine plekjes weg en de onderkant mag er ook af.
  • Snij de groene uiteindes er vanaf, bewaar wat van de sprietjes (geen idee hoe het heet, haha) voor garnering en snij dan de venkel doormidden om het hart eruit te snijden. Snij dan een paar keer in de lengte door en dan in de breedte zodat je stukjes krijgt.
  • Doe wat lekkere olie in een steelpan en doe 1 teen knoflook geperst of kleingesneden daarin. Voeg alle stukjes venkel toe en maal er wat peper over. Laat dit een paar minuten bakken.
  • Bak in een andere pan met wat olie en het andere teentje knoflook de gamba’s bruin.
  • Ris de blaadjes tijm van de takjes en doe bij de venkel, giet de kookroom erbij en evt. wat zout en peper naar smaak.
  • Laat de saus wat indikken en serveer dan alles in pastaborden met het sap van de limoen en Grana Padano er overheen. En de frisse komkommer in plakjes ernaast!
Trefwoord Garnalen, Pasta, Romig, Venkel
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven