Snelle naanbroodjes met sojayoghurt, knoflook en tijm. Dit recept heb ik echt al supervaak gemaakt want het is zo lekker! En het is één van de deegjes die snel klaar is waardoor ik het ook leuk vind om ze zelf te maken. Ze hoeven niet te rijzen en je hoeft ook niet eindeloos met de hand te kneden. Zelf bakken is heel leuk mits het lekker snel kan en niet nauw komt met verhoudingen, vind je ook niet?
Deze keer heb ik er een tzatziki bij gemaakt, ook van sojayoghurt waardoor het een vegan recept is, maar je kunt ontelbaar veel toppings en dips bedenken die lekker zijn. ❤️ Ik heb ook al een aantal keer gegrilde en gekruide groenten erbij gemaakt en ook een salade van tomaat, komkommer, verse kruiden en fetakaas is fantastisch bij naanbrood. Maak deze snelle naanbroodjes met sojayoghurt, knoflook en tijm zeker een keer zelf. En laat me ook vooral weten, in het opmerkingen veld onderaan deze pagina, welke topping of curry je erbij hebt gegeten!
Snelle naanbroodjes met sojayoghurt
Ingrediënten
- 200 ml. sojayoghurt
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 snufje zout
- 2 tenen knoflook
- 2 theelepels gedroogde tijm
Instructies
- Doe wat olie in een pan en bak de geperste knoflook even gaar.
- Doe 275 gr. gezeefde bakmeel in een kom, doe daar de yoghurt, tijm, een goede snuf zout en de gebakken teentjes knoflook bij en meng met een vork goed door elkaar.
- Als het een deeg begint te worden dan ga je met je handen kneden totdat het goed aan elkaar plakt. Als het echt te vochtig blijft dan voeg je een klein beetje bakmeel toe.
- Maak er 4 delen van en doe wat bakmeel op je werkblad om ze stuk voor stuk uit te rollen.
- Bak ze in een droge pan op laag vuur mooi bruin.
- Bestrijk ze dan met wat goede extra vierge olijfolie en bestrooi evt. met een beetje tijm.