Dit is een heerlijk winterse en gezonde pasta geworden! 😍✅ Zo zorg je weer voor wat extra kracht en de nodige vitamientjes om weerstand te bieden voor de huidige virussen! 😃 Ik ben dol op gezonde varianten van pastagerechten. Ik ben gek op alle pasta, maar de witte variant met een hoop vet vlees eet ik liever niet elke week. En deze vegetarische pasta is ook nog eens superlekker! Dat is uiteraard wel echt een voorwaarde. In een half uurtje heb je deze heerlijke maaltijd al op je eigen eettafel staan. Buon appetito!
Bekijk hier nog veel meer gezonde (en iets minder gezonde) pastaatjes!
Spaghetti met spinaziepesto
Deze heerlijke gezonde pasta is goed voor 250 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Bereiding 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 670 kcal
keukenapparatuur
- 1 keukenmachientje (of vijzel)
Ingrediënten
Spinaziepesto
- 150 gram verse spinazie
- 5 gram verse basilicum
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- 2 tenen knoflook
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 1/4 stuk citroen
- 3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
Overige ingrediënten
- 150 gram volkoren spaghetti
- 250 gram verse spinazie
- 2 stuks tomaten
Instructies
- Kook de spaghetti gaar volgens verpakking.
- Doe alle olijfolie, knoflook, basilicum, pijnboompitjes, citroensap, een goede snuf zout en 4/5 van de Parmezaanse kaas in een keukenmachine. Prop daar zoveel mogelijk van de spinazie bij (mijn keukenmachine is klein dus doe ik het in delen). Mix totdat alle spinazie er doorheen gemixt is en je een mooie, gladde substantie hebt.
- Bak de rest van de spinazie (die bij 'overige ingrediënten' staat) in een grote pan met wat olie. Voeg daar peper naar smaak aan toe.
- Snij de tomaten in vier delen, snij de zaadlijsten eruit en het vlees in blokjes. Voeg toe aan de pan met spinazie.
- Als de pasta klaar is giet je het af en voeg je het toe aan de pan met groenten. Voeg ook de spinaziepesto toe en verwarm alles kort en roer goed door elkaar.
- Serveer met de rest van de Parmezaanse kaas en evt. wat blaadjes basilicum.
Trefwoord Pesto, Spinazie, tomaat